Domov Lifestyle Nový Mercedes – Maybach S680 by Virgil Abloh, je nádherná limitka pre...

Nový Mercedes – Maybach S680 by Virgil Abloh, je nádherná limitka pre vyvolených

Tento veľmi exkluzívny Maybach vznikol v rovnakom období ako koncept Off-roadu na ktorom sa podieľal už zosnulý dizajnér Virgil Abloh. Mercedes však s touto limitkou prichádza až teraz. 

Oficiálny názov tejto exkluzivity je Mercedes-Maybach S680 by Virgil Abloh. Hlavnou podstatou tejto veľmi limitovanej edície je dizajn, nakoľko sa na nej podieľal svetovo uznávaný módny návrhár. Táto spolupráca nám navyše prináša model limuzíny v mierke 1:18, špeciálne kľúče a karabínku, ale predovšetkým špeciálne navrhnutý Maybach, ktorý bude limitovaný len na 150 kusov.

Maybach S680 by Virgil Abloh
Pod kapotou klasika.

Pod prednou kapotou sa tak, ako aj pri bežnom Maybachu S680 nachádza už veľmi dobre známy motor V12. Jeho objem dosahuje hodnoty 6 litrov a výkon 450 kW, teda 612 koní. Tento motor rozpohybuje túto majestátnu limuzínu z 0 na 100 km/h pod hranicou 5 sekúnd. Maximálna rýchlosť je na takto veľké a ťažké auto tiež úctyhodná. Tachometer sa zastaví na elektronicky obmedzenej hodnote 250 km/h. V tomto prípade však vôbec nejde o techniku, ale o dizajn.

Maybach S680 by Virgil Abloh
Ihneď rozpoznateľný. 

Ultra-luxusná limuzína sa pýši špeciálne navrhnutým exteriérom a interiérom, nájdeme tu prvky, ktoré bežne v ponuke neuvidíme. Exteriér tvorí špeciálne dvoj-farebné lakovanie. Vrchná časť Maybachu S680 by Virgil Abloh je nalakovaná v odtieni Obsidian Black, zatiaľ čo pre spodnú časť bol vytvorený špecifický lak s pieskovým tónom. Pre zdokonalenie zovňajšku sú v čiernom prevedení aj vonkajšie spätné zrkadlá a lišty okien, 20-palcové, kované disky kolies zase dostali už spomínané lakovanie v pieskovom odtieni. Týmto dvom farbám sekundujú pre Maybach už tradičné ozdobné prvky v chrómovom prevedení.

Maybach S680 by Virgil Abloh
Interiér na rovnakej vlne.

Rovnaká farebná politika je uplatnená aj v luxusom prešpikovanej kabíne. Tá vás každým svojim centimetrom doslova rozmaznáva. Vrchná časť interiéru, vrátane stropu je v čiernom prevedení, zatiaľ čo zbytok interiéru, vrátanie sedadiel je potiahnutý kožou Nappa v pieskovom odtieni. Prvkom výbavy, ktorý bežne v ponuke nenájdeme je špeciálne lakovaný dekor na prístrojovej doske, ktorý je taktiež v tomto pieskovom prevedení. Mercedes sa dokonca pohral aj s rozhraním MBUX, ktorého farby mierne pozmenili, aby viac zapadal do luxusného interiéru. Limitovaná edícia sa bude predávať iba v Amerike, cena tohto modelu zatiaľ známa nie je. Je však jasné, že bude presahovať cenu štandardného modelu Maybach S680 a ten začína približne na sume 200 000 eur.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJgroup-media.mercedes-benz.com
Predchádzajúci článokŠkoda prinesie úplne nové elektrické SUV, nebude sa podobať na nič čo sme doposiaľ mohli vidieť
Nasledujúci článokRolls-Royce Cullinan by Delta 4×4: offroadový luxus pre bohatých dobrodruhov