Domov Elektromobilita Maybach predstavil svoj off-roadový koncept. Dočká sa sériovej výroby?

Maybach predstavil svoj off-roadový koncept. Dočká sa sériovej výroby?

Pred pár dňami módny svet zasiahla zdrvujúca správa o úmrtí módneho návrhára, Virgila Abloha. Jeho pamiatku si uctila aj automobilka Mercedes. Na jeho počesť si pripravili dvojmiestny Off-road Maybach.

Meno Virgil Abloh nie je veľmi známe v automobilovom svete. Jeho prínos vo svete módy sa mu však uprieť nedá. Dotiahol to až ku spolupráci s automobilkou Mercedes. Spolu s automobilkou vytvorili brutálne G-éčko. Teraz, keď táto módna ikona podľahla zákernej chorobe, automobilka sa rozhodla vzdať mu hold. Vytvorili tak neuveriteľný koncept dvojmiestneho elektrického Off-roadu Maybach.

Mercedes G Virgil Abloh
Dvojsedadlové terénne elektrické kupé.

Takto jednoducho automobilka popisuje tento koncept. Tento projekt bol predstavený len pár dní po smrti Virgila Abloha a popis automobilky ho dokonale vystihuje. Tento nezvyčajný koncept dostal pracovný názov Project Maybach. Zo začiatku okamžite upúta pozornosť jeho dĺžka, ktorá dosahuje takmer 6 metrov. Takmer polovicu z tejto dĺžky tvorí nekonečná kapota. Celá bočná línia tohto konceptu pôsobí veľmi plynulo.

Off-road Maybach
Naozajstný off-road.

Zaujímavosťou je, že koncept naozaj disponuje množstvom terénnych vymožeností. Tak ako v prednej časti tak aj v zadnej nájdeme mohutné ochranné rámy nárazníkov. Ochranný rám má aj kabína, v tomto prípade je však umiestnený zvonku vozidla a nie vo vnútri ako býva zvykom. Chýbať nesmú mohutné terénne pneumatiky alebo nitované blatníky.

Off-road Maybach
Odráža luxus.

Napriek tomu, že sa jedná o drsný off-road, nechýba mu množstvo luxusných prvkov. Podsvietená predná maska, nad ktorou dominuje denný LED pás pôsobia naozaj futuristicky. Nekonečná kapota nemá len vizuálny zmysel. Nachádzajú sa v nej solárne panely, vďaka čomu získate väčší dojazd. Celkovo auto pôsobí naozaj luxusne a futuristicky.

Off-road Maybach
Na sériovú výrobu to nebude.

Tento koncept sa bohužiaľ do sériovej podoby nedostane. Automobilka na počesť Virgila Abloha vyrobila len jeden kus. Tento jedinečný unikát bude vystavený v múzeu Rubell v americkom Miami. Za úlohu má tento koncept pripomínať významného módneho návrhára a plní teda úlohu akéhosi pojazdného pomníku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAko nájsť rozdiely medzi modelmi Toyota GR86 a Subaru BRZ. Jednoducho, ochutnajte ich
Nasledujúci článokPoznáme slovenské ceny novej generácie Kia Sportage. Začína už od…