Domov News Hongqi LS7 – nové luxusné SUV z ďalekého východu

Hongqi LS7 – nové luxusné SUV z ďalekého východu

Čínsku automobilku Hongqi sme vám už predstavovali. Aktuálne prichádzajú s luxusným SUV LS7, ktorý je ako stvorený do tejto krajiny.

Červená vlajka, teda v automobilovom žargóne Hongqi spadá pod spoločnosť Firs Auto Works, ktorú vlastní štát. Vďaka vynaloženým prostriedkom sa im podarilo vytvoriť ďalší počin, ktorý dýcha veľkou prémiovosťou. Značka ako taká vznikla pred desiatimi rokmi a už vtedy poukazovali na to, že aj čínske autá vedia byť veľmi luxusnými.

Aktuálne značka pracuje na rozširovaní svojho portfólia, kde nájdete sedany, luxusné limuzíny a po novom aj prémiové SUV. Okrem čisto elektrických vozidiel však automobilka používa aj (pre Európu zabudnuté) motory V8 a V12. Predstavená novinka LS7 je súčasťou rady L a predstavovať bude absolútny strop luxusu.

Model LS7 je doteraz najväčším autom značky vďaka svojim rozmerom 5.695 mm / 2.095 mm / 1.985 mm. Do tohto portfólia nespadajú vládne autá, ktoré majú vlastnú divíziu. Rázvor novinky je 3.309 mm a svetlá výška 246 mm. Dizajn nie každému samozrejme ulahodí. Dominantou je predná chrómová maska, ktorej stredom prechádza červená linka potiahnutá až na kapotu. Ide o charakteristickú linku automobilky.

Zameraný na detaily

Automobilka ide s dobou a tiež na svoj model nainštalovala oddelené svetlomety. Z bočnej strany pôsobí automobil jednoducho a čierny lak je doplnený o chrómové akcenty. Auto je postavené na masívnych chrómových kolesách, ktoré sú doplnené o pukličky s logom značky. Zadnej časti dominujú výrazné svetlá prepojené po celej zadnej časti.

Interiér vsádza na kombináciu prémiovosti a moderného sveta. Chýbať nemôže kožené čalúnenie v spojení s mahagónovým drevom s chrómovými doplnkami. Dvojramenný volant je doplnený logom automobilky. Palubná doska pozostáva z dvojice displejov digitálneho prístrojového štítu a infotainmentu. Našťastie, Hongqi sa poučil od ostatných a ovládanie nenechal výhradne na displeje ale stále použil tradičné ovládače.

Pod kapotou Hongqi LS7 bdie 4,0-litrový osemvalec s maximálnym výkonom 360 koní a krútiacim momentom 550 Nm. Bližšie špecifikácie žiaľ nepoznáme. Otázkou znie, či aj tento výkon na neznámu hmotnosť bude postačovať. Novinka sa na čínskom trhu predstaví začiatkom jesene a cenovo bude stáť 1.500.000 čínskych juanov, teda niečo okolo 215.000 eur.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJcarnewschina.com
Predchádzajúci článokTEST KIA Sportage 1,6 T-GDi Hybrid, je skutočne úspornejšia?
Nasledujúci článokTEST DS7 Crossback E-Tense – čo sa skrýva pod pozlátkom?