Domov News Porsche 911 Sport Classic: pocta Carrere RS 2.7 je najvýkonnejšou 911-tkou s...

Porsche 911 Sport Classic: pocta Carrere RS 2.7 je najvýkonnejšou 911-tkou s manuálom

Porsche 911 Sport Classic

Automobil postavený divíziou Porsche Exclusive Manufaktur má výkon 550 koní, manuálnu prevodovku a produkciu obmedzenú na 1250 kusov.

V roku 2020 sa Porsche rozhodlo v rámci stratégie Heritage Design prinášať tým najvernejším fanúšikom vozidiel značky Porsche exkluzívne edície svojich súčasných modelov, ktoré budú zreteľne odkazovať na významné modely v minulosti. Prvým takýmto autom bolo Porsche 911 Targe 4S Heritage Design, ktoré čerpalo inšpiráciu z vozidiel Porsche vyrábaných v 50. a 60. rokoch minulého storočia. Teraz pokračuje modelom Porsche 911 Sport Classic.

Nová limitka sa posúva o desaťročie dopredu a  odkazuje predovšetkým na kultové Porsche 911 Carrera RS 2.7 z roku 1972. Najlepšie čitateľná správa vo fľaši plaviaca sa v mori vozidiel Porsche a odkazujúca na spomínanú štvorkolesovú legendu, je pevný zadný spojler v štýle kačacieho chvosta. Porsche 911 Sport Classic však dostalo aj rozšírenú karosériu ála Turbo a strechu s dvojicou dohora vystupujúcich oblúkov. Má tiež jedinečnú farbu Sport Grey Metallic, ktorá sa inšpirovala farbou Fashion Grey na Porsche 356. Alternatívou však budú aj ďalšie farby. Prípadne si zákazník môže navrhnúť farbu vlastnú.

Rozkoš so 7 prevodovými stupňami

O pohon Porsche 911 Sport Classic sa stará dvakrát preplňovaný plochý šesťvalec s objemom 3,7 litra. Dosahuje najvyšší výkon 550 koní. Krútiaci moment prenáša na zadné kolesá 7-stupňová manuálna prevodovka s funkciou pridávania automatických medziplynov pri podraďovaní. To z 911 Sport Classic robí momentálne najvýkonnejšiu deväťstojedenástku s manuálnou prevodovkou. Automobil sa bude dodávať s adaptívnymi tlmičmi Porsche Active Suspension Management, naladenie podvozka vychádza z modelov Turbo a GTS.

Súčasťou ponuky Heritage Design sú aj zberateľské hodinky Porsche Design. Tie takisto obsahujú niekoľko detailov jasne odkazujúcich na historické modely 911.

Porsche 911 Sport Classic

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=mmzn77xOCe0]

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Dacia Jogger 1.0 TCe 7 miest – Zvládne naozaj všetko?
Nasledujúci článokComeback ako sa patrí! Wiesmann prichádza s elektromobilom vo veľkom štýle