Domov Elektromobilita Ford Mustang Mach-E dostane balíček vylepšení! Stoja za to

Ford Mustang Mach-E dostane balíček vylepšení! Stoja za to

Elektrické SUV značky Ford s označením Mustang Mach-E dostalo update. Vylepšené schopnosti európskeho elektrického Mustangu sa netýkajú iba nových vozidiel, ale aj už tých predaných.

Elektrické SUV Ford Mustang Mach-E bude zase o niečo bližšie k „dokonalosti“. Európsky zástupca značky Ford deklaroval, že došlo k ďalším vylepšeniam elektrického modelu Mustang Mach-E. Aj napriek tomu, že tento model neustále vyvoláva u mnohých fanúšikov rodiny Mustang znepokojenie, elektrické SUV sa pomerne darí na trhu. Vozidlo máme na trhu už niečo vyše roka a stále napĺňa svoj potenciál oslovovať nových a nových zákazníkov. Podľa údajov od Fordu až 88% zákazníkov Mustang Mach-E ukradol od konkurencie.

Väčšia ťažná kapacita

K tomu, aby misia elektrického Mustangu bola úspešná má pomôcť aj ďalšie vylepšenie. Hlavnou novinkou sa stáva zvýšenie ťažnej kapacity modelu s dlhým dojazdom. Z pôvodných 750 kilogramov tak po novom odtiahnete až rovnú jednu tonu. Tento update sa však netýka iba vozidiel s pohonom zadnej nápravy. Rovnako platí aj pre vozidlá vybavené pohonom oboch náprav. Ford sa tak spolieha na to, že homologizácia vyššej ťažnej kapacity ponúkne majiteľom Mustangu Mach-E oveľa širšie možnosť ťahania. Napríklad táto kapacita by mala stačiť na malý laminátový čln. Prípadne ak chodíte na ryby, Mach-E by mal zvládnuť odtiahnuť aj malú rybársku loďku.

No bežného používateľa každého auta a obzvlášť elektrického zaujíma dojazd. A v prípade elektromobilov aj doba nabíjania. A preto zrýchlenie nabíjania môže znamenať výrazný plusový bod pre model Mustang Mach-E. Vďaka balíku vylepšení sa podarilo skrátiť dobu nabíjania medzi 80%-90% na rýchlonabíjačke na 15 minút. Keďže po nabití na 80% sa nabíjanie spomaľuje kvôli výdrži batérie, tento update môže priniesť mnohé pozitíva. Najmä ak sa doba skráti z 52 minút na 15 minút. To vám tak po novom ušetrí 37 minút času. Dobré, nie ?

Budúcnosť je dnes

A tu ešte nekončíme. Okrem spomenutých vylepšení došlo aj k prekalibrovaniu funkcie one-pedal. Pomocou tejto funkcie viete ovládať jazdu kompletne iba jedným pedálom. Vylepšenie zahŕňa aj plynulejšie ovládanie vozidla v nižších rýchlostiach a tým pádom k lepšiemu komfortu jazdy. Treba spomenúť, že tento update sa netýka iba novozakúpených vozidiel, ale aj starších. Možnosť získať balík vylešpení by mala byť prístupná prostredníctvom aktualizácie software. Jednoducho, žijeme v modernej dobe !

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2.5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoCZ
Predchádzajúci článokPolícia radí: desatoro každého motorkára. Toto by si mal každý povinne prečítať
Nasledujúci článokAbarth 695 prichádza s ďalšou novinkou. Tentoraz vzdáva hold rallye legende