Domov Elektromobilita Ford Mustang Mach-E dostane update, spolu s ním aj vyšší dojazd až...

Ford Mustang Mach-E dostane update, spolu s ním aj vyšší dojazd až o…

Ford Mustang Mach-E sa pomaly udomácňuje na scéne elektromobilov v Európe. Aj napriek tomu, že väčšina fanúšikov Mustangov stále tak nejak nevie Fordu odpustiť využitie tejto značky pre elektromobil, model si získava čoraz viac fanúšikov.

Výrobca teraz pre svojich zákazníkov chystá vylepšenie používania tohto vozidla. Pozrime sa spoločne o čo lepší bude model Ford Mustang Mach-E v modelovom roku 2022. Ford odblokoval viac využiteľnej energie z akumulátorov namontovaných do svojho elektrického SUV Mustang Mach-E pre modelový rok 2022, čo má za následok malé, ale užitočné vylepšenia reálneho dojazdu pre väčšinu modelov v zostave. Prvé autá, ktoré budú profitovať zo zmien, budú dodané koncom prvého štvrťroka 2022.

Dojazd a kapacita porastú

Mustang Mach-E, ktorý bol pôvodne odhalený na americkom konfigurátore Fordu, v závislosti od špecifikácie ponúkne o jedno až 7,4 percenta väčší dojazd.  Práve to bude mať za následok vyšší dojazd až o 27 kilometrov. Konkrétne na modeli Mach-E RWD Standard Range, podľa odhadov dojazdu American EPA.

Ford Mustang Mach-E Standard Range RWD má dojazd až 440 kilometrov na plné nabitie, čo znamená, že auto modelového roku 2022 môže dosiahnuť dojazd na úrovni zhruba 467 kilometrov. Výnimkou z tohto vývoja je vysokovýkonný Mustang Mach-E GT. Batériové modely štandardného radu zaznamenali nárast využiteľnej energie zo 68 kWh na 70 kWh. Zatiaľ čo využiteľná kapacita modelov s rozšíreným rozsahom sa zvýšila z 88 kWh na 91 kWh.

Zlepší sa aj životnosť batérie

Tieto relatívne malé prírastky 2 kWh a 3 kWh boli pravdepodobne spojené s celkovým zlepšením účinnosti, aby sa dosiahli relatívne výrazné zlepšenia dojazdu. Na týchto výsledkoch má podiel aj zmena krivky nabíjania automobilu, najmä pri prekročení nabitia na 80% kapacity akumulátora. Rýchle nabíjanie zvyčajne u mnohých elektrických vozidiel spôsobuje väčšie opotrebovanie batérie. Takýto druh nabíjania nestačí na to aby dokázalo zachovať čo najdlhšiu životnosť batérie.

Generálny riaditeľ divízie elektrických vozidiel Ford, Darren Palmer, už predtým prisľúbil modernizáciu schopnosti rýchleho nabíjania pri vysokých stavoch nabitia. Pričom majitelia na fórach už hlásili zlepšenie rýchlosti nabíjania pri vyššej kapacite batérie. Dokonca v niektorých prípadoch nad 40 kW pri kapacite viac ako 80 percent. Po príchode vozidla koncom prvého kvartálu 2022 však budeme múdrejší, ako sa reálne prejavia tieto zmeny v praxi.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokDržiaky na nápoje v BMW môžu aktivovať airbagy! Automobilka kvôli tomu čelí žalobe
Nasledujúci článokVeľké zmeny v pokutách! Kvôli mobilu za volantom môžete prísť o vodičák