Domov Lifestyle Držiaky na nápoje v BMW môžu aktivovať airbagy! Automobilka kvôli tomu čelí...

Držiaky na nápoje v BMW môžu aktivovať airbagy! Automobilka kvôli tomu čelí žalobe

BMW čelí priam absurdnej žalobe. Žaloba bola podaná v Orange County USA začiatkom Decembra, v ktorej sa hovorí o presiaknutí vyliatej vody až ku elektronike, ktorá spúšťa airbagy.

A znova raz sme pri tom istom. USA ako krajina neobmedzených možností, kde dokážete vysúdiť nemalé peniaze z úplnej drobnosti. Pre niekoho výhra, pre firmy zväčša potupa. Web Bimmerpost slúži prevažne priaznivcom a fanúšikom bavorskej automobilky BMW. Čoraz viac sa tu však automobilka stretáva s kritikou plastových držiakov na poháre medzi prednými sedadlami.

Vlastník BMW X7 sa posťažoval, že v jeho aute z roku 2020 sa rozlialo menšie množstvo vody. Že vraj fľaša nebola poriadne dotiahnutá a naozaj väčšia časť z nej ostala nedotknutá, respektíve vo fľaši. Aj malé množstvo vyliatej tekutiny však stačilo na to, aby auto padlo do núdzového režimu. Po zastavení sa vozidlo nevedelo ani pomocou voliča prevodovky rozbehnúť a tak smutný majiteľ musel volať odťahovú službu. Čo však malo toto za následok? Faktúra na 2.900$ za poškodenie elektroniky pod panelom, na ktorú sa záruka nevzťahuje.

Aj pri iných modeloch

Toto však nie je jediný príbeh. Ďalší majiteľ, ktorého X7 je z roku 2019 nechal v držiaku nápojov papierový pohár, ktorý cez noc presiakol a tekutina cez držiak prešla k elektronike. Tu však bol servis nekompromisný. Poškodenie modulu SRS, ktorý ovláda airbagy a výmena stála až 2.200$.

Ak si prezriete niekoľko pikantností ohľadom prepúšťania vody cez držiak, zistíte, že nie iba X7 má s týmto problém. Nájdete tu aj človeka, ktorý vlastní M850i a jemu servis na jeho vozidlo BMW X3 potvrdil rovnakú závadu.

Výsledkom tak je hromadná žaloba na nemeckú automobilku BMW. Poškodených zastupuje právnik Hovanes Margarian zo spoločnosti The Margarian Law Firm. Právnik tvrdí, že „BMW napriek tomu, že dlhodobo vedelo o tejto chybe, riadne neoznámila žalobcovi ani spotrebiteľom, že držiaky na nápoje sú chybné a nie sú navrhnuté tak, aby udržali poháre naplnené tekutinou,“ to tak znižuje bezpečnosť a spoľahlivosť daných vozidiel.

Ako tvrdí Margarian, chyba môže viesť k neúmyselnému poškodeniu zdravia a vystavuje vodiča, cestujúcich ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky k zvýšenému riziku nehody, zranenia, či smrti. Doslova sa v žalobe píše že „môže dôjsť k neúmyselnému vystreleniu airbagov“. Ak máte záujem, detailné znenie žaloby si viete pozrieť tu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJbimmerpost.com
Predchádzajúci článokNové Audi Q6 e-tron dostane nový základ a lepší dojazd
Nasledujúci článokFord Mustang Mach-E dostane update, spolu s ním aj vyšší dojazd až o…