Domov News Rolls-Royce Phantom Series II: facelift najlepšieho auta na svete

Rolls-Royce Phantom Series II: facelift najlepšieho auta na svete

Najlepšie auto na svete bude ešte lepšie. Rolls-Royce Phantom dostal decentný facelift.

Ôsma generácia Phantomu bola predstavená už v roku 2017. Pri facelifte sa dizajnéri a inžinieri Rolls-Royce riadili požiadavkami klientov. Tí žiadali, aby značka nerobila žiadne zásadné zmeny na ikonickom aute. Preto na novom Phantome nájdeme začlenené len tie najľahšie dizajnové prvky, ozdoby a úpravy. V skutočnosti totiž nejde o to, čo by sa malo zmeniť, ale o to, čo by sa malo zachovať a chrániť.

Novú asertívnu modernosť dodáva Phantomu leštená horizontálna línia medzi dennými svetlami nad mriežkou Pantheon. Jemná geometrická zmena na mriežke chladiča robí sošku Spirit of Ecstasy výraznejšou pri pohľade spredu. Samotná mriežka je teraz osvetlená, podobne ako v prípade modelu Ghost. Predné svetlomety sú zdobené laserom vyrezanými hviezdicovými svetlami, ktoré vytvárajú vizuálne spojenie s interiérom Starlight Headliner.

Bočný profil Phantomu si zachováva typický krátky predný a dlhý zadný previs, dlhý rázvor kolies a široký C-stĺpik, ktorý poskytuje pasažierom n zadných sedadlách väčšie súkromie. Bočný profil je ďalej vylepšený novými kolesami. 3D frézovaný disk z nehrdzavejúcej ocele s trojuholníkovými fazetami je k dispozícii v úplne alebo čiastočne leštenej povrchovej úprave. Alternatívne môže byť Phantom ozdobený elegantnými diskami pripomínajúcimi romantiku vozidiel Rolls-Royce z 20. rokov 20. storočia.

Prepychový interiér Phantomu zostáva takmer nezmenený. Volant je teraz o niečo hrubší, aby poskytoval bezprostrednejší kontakt pre vodiča. Prvýkrát sa v Phantome objavuje funkcia Rolls-Royce Connected. Tá umožní majiteľovi poslať do auta adresu cieľa cesty priamo z Whispers, aplikácie pre súkromných členov Rolls-Royce. Rolls-Royce Connected okrem toho zobrazuje polohu vozidla, stav zabezpečenia a jeho aktuálny „zdravotný“ stav. Stlačením tlačidla môže majiteľ kontaktovať preferovaného predajcu so žiadosťou o akékoľvek servisné požiadavky alebo informácie o aute.

„Malé veci robia dokonalosť, ale dokonalosť nie je maličkosť.“ Sir Henry Royce

Rolls-Royce Phantom Platino

Pri príležitosti uvedenia Phantom Series II a na ilustráciu schopností divízie Rolls-Royce Bespoke vytvorila značka Phantom Platino, pomenovaný podľa strieborno-bielej povrchovej úpravy žiadaného a drahého kovu.

Phantom Platino pokračuje vo výskume Rolls-Royce v oblasti látkových interiérov. Príbehu, ktorý sa začal v roku 2015 uvedením Serenity, na mieru šitého Phantomu s ručne maľovaným, ručne vyšívaným hodvábnym interiérom. Phantom Platino predznamenáva ďalší krok na tejto ceste a predstavuje iné materiály ako len kožu.

Nielen koža je symbolom luxusu

Predné sedadlá Phantom Platino sú potiahnuté jemnou kožou, zatiaľ čo tie zadné sú čalúnené látkou. Krásny tón v tóne interiéru Platino je dosiahnutý kombináciou dvoch odlišných látok; jedna bola vytvorená v talianskom mlyne, druhá zase bola vyrobená z bambusových vlákien.

Oba materiály zdieľajú originálny opakujúci sa vzor založený na abstraktnej interpretácii Spirit of Ecstasy. V hodvábnej textílii je dizajn menší a votkaný do látky, aby vytvoril vizuálne stimulujúci povrch. Objavuje sa aj na kľúčových dotykových bodoch, ako sú lakťová opierka či stredová konzola. Na bambusovej látke sú vyšívané väčšie ikony, ktoré predstavujú všívaný vzhľad, ktorý sa bežne vyskytuje v interiérovom dizajne. Tento odolnejší materiál je umiestnený na spodných prvkoch interiéru, kde budú musieť vydržať kontakt s cestujúcimi.

Rovnaký dizajn sa objavuje aj na prístrojovej doske. Jej okraj je vyrobený z 3D tlačenej keramiky. Tónové vlastnosti interiéru, zasadené do ľadového dreva, posúvajú Phantom na krásnu a neprekonateľnú úroveň opulentnosti. Najväčším magnetom na oči vo Phantome je Starlight Headliner. V jedinečnom dizajne vytvorenom špeciálne pre Rolls-Royce Platino sú „hviezdy“ umiestnené tak, aby ťahali pohľad dozadu, pričom rozmarné padajúce hviezdy sledujú široký oblúk vzoru.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=tpStExZcAak]

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.7 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠprintérsky súboj Hyundai IONIQ 5 vs. i30 N Performance: zachovaná si benzínový hothatch svoju česť?
Nasledujúci článokPRVÉ JAZDY: Renault Megane E-Tech, môže nahradiť pôvodný Megane?