Domov Doprava Nemci testujú kamery, ktoré budú kontrolovať používanie mobilu za volantom.

Nemci testujú kamery, ktoré budú kontrolovať používanie mobilu za volantom.

  1. Telefón za volantom je stále veľmi častou príčinou dopravných nehôd. V Nemecku začnú používať kamery, ktoré týmto nezodpovedným vodičom klepnú po prstoch.

Po celom svete sú obrovským problémom vodiči, ktorí sa naplno nevenujú riadeniu motorového vozidla. Vo veľmi veľa prípadoch za to stále môže používanie mobilného telefónu za volantom. V Nemecku prišli s novým kamerovým systémom, ktorý bude zaznamenávať práve takýchto nezodpovedných vodičov.

Nový typ kamier.

Nemeckí policajti sa chystajú využívať nový typ kamier, ktoré budú zaznamenávať práve vodičov používajúcich mobilný telefón za volantom počas jazdy. Tieto nové kamery fungujú na podobnom princípe ako tie klasické kamery, určené na sledovanie dodržiavania maximálnej povolenej rýchlosti. Kamery na kontrolu mobilného telefónu za volantom na rozdiel od tých klasických, radarových kamier nebudú fotografovať detail registračnej značky ale zamerajú sa pomocou upraveného softwaru cez čelné okno na vodiča a jeho ruky. Pri podozrení z dopravného priestupku je fotografia predaná špeciálne vycvičenému personálu, ktorý celú situáciu posúdi a ďalej podnikne právne kroky.

Veľmi účinné.

V rámci prvého testovacieho obdobia, kedy bola skúšobná kamera umiestnená  na juhozápade Nemecka a ukázala sa ako veľmi účinná. Už počas prvej hodiny, čo bola táto kamera v skúšobnej prevádzke, zaznamenala hneď desať vodičov, ktorí sa previnili používaním mobilného telefónu za volantom. Úradníci sa tak presvedčili o účinnosti tohto kamerového systému a schválili trojmesačnú pilotnú fázu, kedy bude tento systém testovaný v ďalšom nemeckom meste. Po podrobnejších analýzach sa ďalej rozhodne o ďalšom rozširovaní tohto kamerového systému.

Telefón za volantom
Mastná pokuta.

hlavnou úlohou nových kamier je odradiť vodičov od používania mobilného telefónu za volantom. Pristihnutí vodiči z toho neodídu naprázdno. Bude im vystavená pokuta vo výške až do 100 eur. Finančná pokuta nie je všetko, okrem tých 100 eur, bude vodičovi udelený jeden trestný bod. Pokojne pokiaľ bude nezodpovedný vodič tento priestupok naďalej opakovať, kľudne mu môže byť vodičský preukaz odobratý úplne, a to už si treba dva-krát rozmyslieť či vám ten telefón za to stojí.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokHľadáte malé mestské vozítko s dostatočným dojazdom a dobrou cenou? Predstavujeme vám Squad
Nasledujúci článokDivízia Mercedesu, AMG ukazuje, ako podľa nich bude vyzerať športové auto budúcnosti