Domov News Kancelária na kolesách karavanu – práca aj dovolenka v jednom

Kancelária na kolesách karavanu – práca aj dovolenka v jednom

Pracovať na home office, remote či inou formou vzdialenej spolupráce je dnes bežným štandardom. Každý z nás už niekedy narazil na nepríjemný pocit monotónnosti a stereotypu v domácom prostredí, ktorý sa dostaví z času na čas. Vedeli ste, že môžete svoju pracovňu, cowork či obľúbenú kaviareň vymeniť pokojne na niekoľko týždňov, dokonca mesiacov za pojazdnú kanceláriu v karavane a stať sa digitálnym nomádom?

Pracovný deň tak môžete stráviť v pohybe a každý deň v inej destinácii. Pokiaľ vo vás drieme cestovateľský duch a spoza okien svojho pracovného kúta premýšľate, že by ste najradšej vycestovali, ale povinnosti vás nepustia, táto forma práce na diaľku je pre vás ideálnou voľbou.

Práca a dovolenka v jednom

Workation je fenomén, ktorý umožňuje, aby zamestnanec vyrazil na dovolenku a pritom zostal v plnom pracovnom nasadení. Rastúcu popularitu potvrdzujú aj niektoré prieskumy. Drvivá väčšina návštevníkov serveru  passport-photo.online  napríklad uviedla, že workation má pozitívny vplyv na ich produktivitu a kreatívne myslenie. Viac ako 80 % respondentov prieskumu potvrdilo, že im táto forma práce pomohla vyrovnať sa so syndrómom vyhorenia alebo byť vo svojom zamestnaní spokojnejší.

Podľa jej prívržencov workation nielenže prináša novú energiu, ale umožňuje tiež zostať na dovolenke podstatne dlhšie. Vyplýva to z medzinárodného prieskumu Travel Trends 2021, ktorý uskutočnila spoločnosť Simon-Kucher & Partners. Podľa nej takmer 80 % respondentov uviedlo, že tento spôsob práce im umožňuje stráviť vo vybranej lokalite viac ako týždeň. Obľúbenosť workation potvrdzuje aj fakt, že na ňu plánuje tento rok vyraziť takmer 40 % Európanov.

Kancelária na kolesách

Jedným zo skvelých spôsobov, ako stráviť workation, je na kolesách karavanu. Tie dnes disponujú plným vybavením, ktoré človek potrebuje na prácu. V porovnaní s inými formami pracovnej dovolenky umožňuje karavaning byť neustále v pohybe, a tak pracovať každý deň na novom mieste a zbaviť sa monotónnosti, ktorú prináša rovnaké pracovné prostredie. Vďaka práci v karavane môžete k svojej práci pristupovať dobrodružnejšie, prenajať svoj byt a kanceláriu opustiť aj na pol roka.

Svoj notebook si potom môžete otvoriť uprostred nedotknutej divočiny alebo v pohodlí kempu, ktorý vo všetkých ohľadoch vyhovuje nadšencom práce, najmä tým, že poskytuje stabilné a rýchle Wi-Fi pripojenie. Ak chcete tieto dve premenné skombinovať, vyrazte s karavanom napríklad do Španielska alebo Grécka, kde Campiri plánuje rozvíjať svoje biznisové aktivity. Alebo tiež do Nórska, ktoré cestovateľský časopis Wanderlust minulý rok zaradil medzi 7 najlepších krajín na pracovnú dovolenku. Ďalším skvelým variantom je Island, ktorý ponúka víza, ktoré vám umožnia workation predĺžiť až na šesť mesiacov.

Čas strávený na palube karavanu ocenia napríklad rodiny, v ktorých môžu mať partneri problém zosúladiť svoje dovolenky. Vďaka tejto forme práce môžu ísť na spoločnú dovolenku a zároveň sa venovať svojim pracovným povinnostiam. „Kombinácia práce s karavaningom je skvelou voľbou pre rodiny. Kým jeden z partnerov šoféruje, druhý sa môže venovať svojim pracovným povinnostiam, komentuje možnosti workation Lukáš Janoušek, generálny riaditeľ spoločnosti Campiri, ktorá digitalizuje požičovňu karavanov. Tá ponúka záujemcom o pracovnú dovolenku širokú škálu z výberu viac ako 600 mobilných kancelárií” na kolesách na svojom webe.

Kam vyraziť?

Existuje nespočetné množstvo spôsobov, ako stráviť pracovnú dovolenku. Miesta by však mali spĺňať určité štandardy, ako je predovšetkým rýchle a stabilné internetové pripojenie, bezpečnostné a hygienické normy alebo dostupné online recenzie. V prieskume spoločnosti Holido sa medzi desiatimi najobľúbenejšími európskymi destináciami pre pracovné pobyty umiestnili Lisabon, Barcelona, Budapešť, Madrid a dokonca aj Praha.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPagani Huayra Codalunga – limitka za 7 miliónov. Za exkluzivitu sa jednoducho platí
Nasledujúci článokNissan Ariya konečne pozná slovenské ceny. Dokáže sa u nás presadiť?