Domov News Unikátne biele Ferrari Enzo mieri do dražby. Dokáže prekonať rekord z roku...

Unikátne biele Ferrari Enzo mieri do dražby. Dokáže prekonať rekord z roku 2020?

Ferrari Enzo je jedným z najkrajších a najvzácnejších počinov talianskej automobilky so vztyčujúcim sa koňom. Na predaj však je jeden jediný kus v originálnej bielej farbe.

Roky neustále plynú a stárneme nie len my ale spolu s nami aj autá. Tie ktoré pre nás vyzerajú ako nové už teraz hlásia vek plnoletosti a niektoré aj viac. Rovnaký prípad je aj toto Ferrari Enzo. Toto originálne biele, Bianco Avus Ferrari Enzo zišlo z linky 22.mája 2003. Menej než dvadsať vozidiel bolo vyrobených v inej farbe, než je charakteristická červená.

Ak ste pamätníkmi a pozeráte autá už nejaký ten rôčik, viete že pod zadnou kapotou Enza sa nachádza 6,0-litorvý dvanásťvalec, ktorý je spriahnutý s poloautomatickou šesťstupňovou prevodovkou. Maximálny výkon tohto stroja z počiatku nového milénia je 485 kW / 651 koní a hranicu 100 km/h dokáže dosiahnuť v priebehu 3,1 sekundy.

Svet sa dá prejsť s malým nájazdom

Tak ako auto, aj jeho príbeh je naozaj zaujímavý. Prvý raz sa vozidlo objavilo vo Švajčiarsku u predajcu Symbol Automobiles. V tomto salóne ho odkúpil nemecko-švajčiarsky miliardár. Auto doslova šanoval a teda na cestách ho bolo vidno iba sporadicky. V roku 2011 sa vozidlo ocitlo v čínskom Hongkongu. Tu sa s autom taktiež nejazdilo a slúžilo výhradne na účely ukážkového charakteru, nakoľko Enzo disponovalo ľavostranným riadením, tak v Hongkongu nemohlo byť registrované.

Aktuálne sa však Enzo nachádza v Kanade. Pred presunom sa mu však podarilo získať certifikát Ferrari Classiche a prešlo samozrejme pod rukami odborníkov v hongkongskom autorizovanom servise Ferrari. Interiér je odetý do sýto červenej kože Nero. Tá je hmatateľná na palubovke, volante a pochopiteľne aj sedadlách. Kožený interiér je doplnený o karbónové doplnky.

Aj keď toto biele Enzo doslova prešlo celý svet, na tachometri svieti iba 9.605 kilometrov! Auto sa bude predávať prostredníctvom aukčného centra RM Sotheby’s a aukcia bude trvať iba 24 hodín! V roku 2020 sa iné Enzo predalo za 2.640.000 dolárov (cca 2.510.000 €), čo bolo najdrahšie vydražené auto na online portály. Uvidíme, za koľko sa predá tento unikát v inej ako červenej farbe.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.8 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJrmsothebys.com
Predchádzajúci článokNový Civic sa už začal predávať, jeho cena potvrdzuje všeobecné zdražovanie áut
Nasledujúci článokBojíte sa vysokých cien servisu v dôsledku inflácie? Predplaťte si servis na 5 rokov dopredu