Predstavenie nového BMW 8 Coupé sa pomaly blíži a takpovediac sériový prototyp momentálne absolvuje testy predovšetkým na naladenie dynamických vlastností na povrchoch s vysokým súčiniteľom trenia.

Napriek výraznému maskovaniu je poznať, že nové Coupé má typické športové proporcie. Robustná predná aj zadná časť, nízky profil a dynamicky predĺžené línie napovedajú, že sedieť v tomto aute bude neopísateľný športový jazdný zážitok. Tento pocit iste zažívajú aj jazdci, ktorí aktuálne testujú BMW 8 Coupé na skúšobnom okruhu v blízkosti talianskeho Ríma.

Na 4-kilometrovom vysokorýchlostnom ovále s klopenými zákrutami vládnu ideálne podmienky pre otestovanie jazdných vlastností tohto auta. V meste Aprilia sa taktiež skúša počas slalomu a na rôznorodých povrchoch povaha vozidla v zákrutách a vlastnosti pri zrýchľovaní a brzdení. Harmónia v nastaveniach všetkých systémov pohonu a podvozku však tento nezvyčajne náročný testovací program uľahčuje. BMW 8 Coupé bude schopné splniť aj tie najvyššie požiadavky v oblastiach komfortu a nezávislej výkonovej rezervy napriek tomu, že sa prejavilo jeho nadanie bravúrne zvládať mimoriadne dynamické situácie vďaka výnimočnej ovládateľnosti.

“Testovacie jazdy v najnáročnejších podmienkach nám preukázali, že s vývojom nového BMW radu 8 Coupé sme na správnej ceste. Dynamické hodnoty, ktoré vozidlo doteraz dosiahlo, sú úplne očarujúce. Naši priaznivci sa už môžu tešiť na rýdze a nefalšované športové vozidlo,” povedal Klaus Fröhlich, člen predstavenstva spoločnosti BMW AG zodpovedný za výskum a vývoj, ktorý dohliada na testovací program v Taliansku.

Nové BMW radu 8 Coupé sa vyvíjalo v úzkej spolupráci s výkonnejším modelom BMW M8 a s pretekárskym vozidlom BMW M8 GTE. Zatiaľ čo sériový prototyp je účastníkom školenia, tímy s podporou BMW Motorosport sa aktuálne v americkej Daytone chystajú na prvé pretekárske nasadenie modelu BMW M8 GTE, ktoré zažije svoj debut už tento víkend (27. a 28. januára) na 24-hodinových pretekoch Daytona. Ako ďalší je v júni 2018 naplánovaný štart na 24-hodinových pretekoch v Le Mans. Poznatky a znalosti, ktoré sa získajú na týchto a určite mnohých ďalších športových podujatiach počas šampionátov FIA WEC a IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) v Severnej Amerike, sa využijú a premietnu do vývoja sériového modelu BMW 8 Coupé.

Zo skúsenosti vyťažených z tréningov a pretekov plynúcich počas roka bude ťažiť aj vývoj nového modelu BMW M8. Prototyp modelu spoločnosti BMW sa už v júni 2017 zúčastnil a predstavil počas 24-hodinových pretekov na slávnom okruhu Nürburgring.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPoznáte 12 najdrahších áut predaných v roku 2017?
Nasledujúci článokABT RS3 – viac výkonu pre ostrý Sportback