Domov News Modernizovaná KIA XCeed prichádza vo výbave GT-Line a s výkonom 204 koní.

Modernizovaná KIA XCeed prichádza vo výbave GT-Line a s výkonom 204 koní.

Kia už minulý týždeň avizovala príchod modernizovaného zvýšeného bestselleru XCeed. Čo teda môžeme od novinky očakávať?

Crossover spojený s hatchbackom nesie názov XCeed. Tento model je prevažne dámskou záležitosťou, no po modernizácií po ňom určite siahnu aj muži. Tento model sa spolu s celou rodinou Ceed vyrába v závode v Žiline. Ako tomu býva zvykom, facelift prechádza iba kozmetickými úpravami, menšími drobnosťami a menia sa svetlá spolu diskami. Dizajnový je v Kii jasne daný, čiže môže dôjsť k tomu, že sériový Ceed nerozoznáte od vyvýšenému XCeedu.

Zmenou prešla hlavne maska chladiča, samozrejmosťou je osadenie nového loga dopredu, dozadu a takisto na volant. Prepracovaná je aj grafika interných svetiel. Štandardne bude XCeed obutý na 16“ kolesách, za príplatok budete môcť siahnuť po 18“. Zaujímavým zvratom je nastavenie podvozku, ktorý prešiel zmenou. Auto bude po novom mäkšie, čiže pasažieri by mali pocítiť viac komfortu pri prejazde nerovností. Údajne sa zlepšila odozva riadenia, čiže aj strmšie prejazdy zákrut by mali byť prijateľnejšie a presnejšie.

Základnou pohonnou jednotkou bude trojvalcový jednotlitrový motor s maximálnym výkonom 120 koní. V závislosti od daného trhu, k dispozícií bude aj štvorvalcový 1,6-litrový dieselový agregát s maximálnym výkonom 136 koní. Predchádzajúca verzia pri tejto motorizácií disponovala mild-hybridnou technológiou.

Zmenou prechádza spaľovací benzínový motor, ktorý bude mať mild-hybridnú technológiu. Tento motor vychádza z dobre známej 1,5-ky s výkonom 160 koní. Ak by ste chceli auto bez štartér generátora, môžete siahnuť po XCeed 1,6 GDI PHEV s atmosférickým 1,6-litrovým motorom s výkonom 141 koní. V elektrickom režime tento model bude schopný prejsť na jedno nabitie 48 až 60 kilometrov. To, že to naozaj zvládne sme sa presvedčili pred istým časom aj my.

Vrcholom ponuky bude oturbená 1,6 T-GDI s výkonom 204 koní a krútiacim momentom 265 Nm. Doteraz bol tento motor výsadou modelu ProCeed v aktuálne modelovej rade. V iných autách ste ho mať ani nemohli. V kuloároch sa šepká že tento 204 koňový motor by sa mohol dostať aj do hatchbacku Ceed. To sa však nechajme prekvapiť. Automobilka si tiež necháva pre seba to, či tento motor bude k dispozícií iba pre výbavu GT-Line, alebo bude možný na navolenie aj pri nižšej výbave.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.3 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJkia.com
Predchádzajúci článokTEST Peugeot e-Expert – elektrická dodávka, ktorá má zmysel
Nasledujúci článokTEST Kawasaki Z650 RS – moderné retro na každý deň