Teslu model S už všetci dobre poznáme. Síce táto električka nepatrí medzi tie najpredávanejšie automobily na svete, aj vďaka jej vysokej predajnej cene s istotou môžeme  tvrdiť, že patrí medzi najžiadanejšie. Jej unikátny dizajn, elektrický pohon a množstvo iných faktorov dokázalo ohúriť širokú verejnosť po celom svete.

V súčasnosti prichádza na trh novinka Tesla model S kombi resp. Shooting break. S nápadom prestavať klasický sedan na kombi prišiel britský podnikateľ a vášnivý fanúšik značky Tesla, keď chcel prevážať svojich psov na dlhé vzdialenosti a klasický model S aj napriek nadrozmerným úložným priestorom mu nestačil. Preto oslovil svojho známeho, konštruktéra, a nápad bol na svete.

Špekulácie a dohady o výrobe Tesly kombi boli už v roku 2013, ale spoločnosť Tesla California to nekomentovala. Bolo potrebné nájsť investora, ktorý by poveril britských inžinierov k činnosti. Dôvodom prestavby pôvodného modelu na kombi bolo zvýšiť praktickosť a využiteľnosť tohto vyhľadávaného vozidla so zachovaním jeho jedinečného dizajnu.

Dnes už vieme, že Tesla model S kombi príde na trh v marci v roku 2018. Paradoxom je, že spoločnosť Tesla California nebude mať  prsty vo výrobe tohto modelu. Vyrábať sa budú totiž v dvoch verziách Tesla kombiTesla Shooting break, o ktoré sa postarajú až dve európske spoločnosti. Prvá je britská spoločnosť Qwest Norfolk a druhá holandská RemetzCar. Spoločnosť RemetzCar sa už v minulosti preslávila prerobením Tesly S na pohrebné vozidlo, z ktorého existuje iba jeden kus na svete. Holandská spoločnosť, zaoberajúca sa úpravou a predlžovaním luxusných vozidiel, plánuje vyrobiť až 20 upravených exemplárov s názvom „Tesla S Shooting Break“, ktorý navrhol dizajnér Niels van Roij. Cena tejto upravenej verzie ešte nie je známa, čiže môžeme len hádať, koľko bude táto novinka stáť.

Určite vás zaujíma aké dizajnové zmeny prinesie táto úprava modelu S. Na náčrte môžeme vidieť predĺženú strechu, zmenenú  líniu bočných okien a taktiež výrazný spojler. Nie je však jasné, aké všetky dizajnové zmeny pre nás pripraví spoločnosť Remetzcar, ktorá pracuje na svojej vlastnej verzii. Prekvapenie príde až prvý marcový týždeň, kedy RemetzCar odhalí svoj model. Predpokladáme, že to bude na výstave v Ženeve, keďže je to v rovnakom termíne.

Britská spoločnosť Qwest NorFolk doposiaľ vyrobila iba jeden kus verzie kombi, ktorý pochádza z Modelu S P90D. Konštruktéri v Qwest Norfolk pri úprave zadnej časti použili uhlíkové vlákna a tým znížili celkovú hmotnosť vozidla o 12 kg. Batožinový priestor dokázali zväčšiť až o 210 litrov. Qwest svoj model Tesla kombi verejnosti predstaví na výstave „London motor show“ v máji tohto roku.

Necháme sa prekvapiť a urobíme si názor až začiatkom marca a uvidíme, či aj  o kombi verziu tohto vyhľadávaného modelu bude záujem alebo to bude prepadák.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMercedes-Benz pomaličky odhaľuje svoju obľúbenú dodávku.
Nasledujúci článokIkonické SUV značky Hyundai, model Santa Fe sa predstaví v Ženeve!