Domov News Porsche 911 Sally Special: solitér inšpirovaný animákom podporí utečencov z Ukrajiny

Porsche 911 Sally Special: solitér inšpirovaný animákom podporí utečencov z Ukrajiny

Porsche v spolupráci s Pixar Animation Studios odhalilo špeciálne Porsche inšpirované jednou z najpopulárnejšou 911-tkou na svete: Sally Carrera, roztomilým autíčkom z animovaného filmu Autá od Disney a Pixar.

Je to prvýkrát, čo Pixar podporil takýto projekt. Jedno jediné vyrobené auto 911 Sally Special dražila aukčná spoločnosť RM Sotheby’s v rámci Monterey Car Week v Kalifornii. Výťažok z aukcie bude venovaný dvom charitatívnym organizáciám. Časť výťažku pôjde v prospech mladých žien prostredníctvom daru pre Girls Inc. Druhá časť pôjde do USA pre UNHCR, organizáciu, ktorá podporuje utečencov z Ukrajiny.

Unikátna pomoc ľuďom, ktorí to najviac potrebujú

„Vozidlá potrebujú tvár a príbeh. A animovaný film Autá pôsobivo preniesol práve to: oživil autá na veľkej obrazovke,“ povedal Dr. Sebastian Rudolph, viceprezident pre komunikáciu, udržateľnosť a politiku v Porsche AG. „Príbeh vyjadruje hodnoty ako priateľstvo, láska a vzájomná podpora – a uprostred toho všetkého je Porsche Sally Carrera“. Spolu s Pixarom Porsche oživilo ducha Sally novým spôsobom. Nie na obrazovke, ale mimo nej. S touto jednorazovou 911-tkou normálne homologovanou na cesty chce Porsche pomôcť ľuďom potrebujúcim podporu, presne v duchu filmového autíčka.

Na projekte spolupracovali aj tvorcovia animovanej Sally

Projekt sa začal v novembri 2021. Spojil členov pôvodného tímu Autá, ktorý pred viac ako 20 rokmi priviedol k životu filmovú postavu Sally. V tíme boli Jay Ward, kreatívny riaditeľ franšízy v Pixar Animation Studios, aj Bob Pauley, produkčný dizajnér, ktorý prvýkrát nakreslil Sally Carreru. Pomáhali im členovia tímu Sonderwunsch v Porsche Exclusive Manufaktur v Stuttgarte a dizajnéri zo Style Porsche vo Weissachu. Tím spolupracoval desať mesiacov.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CabtabBabKs?ab_channel=Porsche]

911 Sally Special vychádza z modelu 911 Carrera GTS. Auto je vybavené manuálnou prevodovkou a nalakované farbou Sallybluemetallic. To je zákazková farba, ktorá bola ručne aplikovaná špeciálne pre tento projekt.

Interiérová dizajnérka Porsche Daniela Milošević viedla tím, ktorý spolupracoval so spoločnosťou Pixar na dizajne novej modrej farby, ako aj interiéru vozidla. Vo filme bola Sally Carrera právničkou z Kalifornie, ktorá si cenila štýl a eleganciu. Špeciálna farba Sallybluemetallic je tak použitá aj v interiéri. Vytvára tu jasné odlesky aj jemné detaily, ktoré snáď vyvolajú úsmev na tvári budúceho majiteľa. Sedadlá sú čalúnené látkou Pepita houndstooth v troch farbách v kombinácii s kožou vo farbe kriedy a prešívaním vo farbe Speed ​​Blue.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMercedes A 190 Twin: najvtipnejší služobák mal dva motory
Nasledujúci článokVodiči pozor na moste SNP bude znížená rýchlosť. Most čaká rekonštrukcia