Domov News Marauder obrnené vozidlo z Afriky stojí toľko čo nový Rolls-Royce

Marauder obrnené vozidlo z Afriky stojí toľko čo nový Rolls-Royce

Bezpečnosť sa v aktuálnej situácii vo svete stala veľmi krehkým termínom. Nie len kvôli vojne ale aj kvôli čoraz vyšším nárokom na bezpečnosť nových vozidiel. Heslom, že bezpečnosť je prvoradá sa riadi aj obrnený transportér nesúci meno Marauder. Jeho tvorcom je firma Paramount Group z Južnej Afriky.

To, čo platilo v minulosti už dávno neplatí. Bezpečnosť sa istým spôsobom stala krehkým termínom, o ktorom sa hovorí čoraz viac. Udalosti, ktoré sa dejú vo svete ešte viac zvýrazňujú dôležitosť bezpečnosti. A to, čo pomáha chrániť obyvateľstvo by sa v svojej podstate malo považovať za pomerne užitočné. Možno aj preto vznikajú vozidlá ako spomínaný model Marauder od Paramount Group.

Toto či Rolls ?

Marauder, v preklade „nájazdník“ sa totižto určite bude hodiť do flotily ozbrojených síl kdekoľvek vo svete. No na to, aby ste si model Marauder mohli zaobstarať sa nemusíte stať kapitánom alebo veliteľom ozbrojených síl. Stačí vám poriadny balík peňazí a môžete si zabezpečiť svoju bezpečnosť v obrnenom transportéri.

Inovovaná verzia vozidla sa so svojou cenovkou pohybuje niekto okolo 485 tisíc dolárov, čo v prepočte na eurá vychádza pri aktuálnom kurze rovnako. Za túto sumu si viete, mimochodom, kúpiť aj úplne nový Rolls-Royce Phantom. A keďže vojenský špeciál vám neponúkne takú dávku luxusu ako nový Rolls, budete musieť hladať jeho plusy niekde inde. Pasívna a vďaka vzhľadu aj aktívna bezpečnosť zabodujú na plnej čiare.

Karoséria modelu Marauder disponuje balistickou ochranou a dokáže si poradiť aj s rozličnými druhmi trhavín. Podvozok chráni špeciálny dvojitý monokok, ktorý zvládne aj míny a improvizované výbušné zariadenia. Interiér vás síce nepohostí unikátnym dreveným obložením a ani špeciálnou limitovanou verziou sedadiel s najdrahšej kože. A ak by ste predsa len chceli nočnú oblohu zo svetielok na strope, siahnite radšej po tom Rolls-Royce.

Aspoň je kam odložiť zbrane

Marauder však ponúka rádio určené na komunikáciu a 90 milimetrov hrubé sklá. Na zvládanie akéhokoľvek terénu nechýba redukčná prevodovka, uzávierka diferenciálu alebo kompresor. Za sedadlami by sa možno zišlo púzdro na dáždnik, ale inžiniéri a dizajnéri tam umiestnili držiaky na zbrane. No a tým pádom asi s vymenovávaním špecifickej výbavy končíme.

Aby sme však nezabudli, na Marauder vám nestačí mať iba zbytočného pol milióna eur. Každý potenciálny zákazník musí prejsť špeciálnym overením spoľahlivosti. To znamená, že si najskôr preveria, či nechystáte náhodou nejaký ten štátny prevrat a podobne. Marauder nie je žiadny zelenáč. Jeho predchádzajúce verzie si otestoval napríklad aj samotný Richard Hammond v relácii Top Gear. Po odpálení 3 kilogramov plastickej trhaviny nasadol do vozidla a odišiel akoby sa nič nestalo.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJGaraz.cz
Predchádzajúci článokObrovské SUV, BMW XM sa odhaľuje na patentových snímkach
Nasledujúci článokNeuveriteľné…Toyota Yaris Cross GR Sport zavíta aj do Európy