Domov News Dodge Charger sa vracia v lukratívnej 1000-kusovej verzii Super Bee

Dodge Charger sa vracia v lukratívnej 1000-kusovej verzii Super Bee

Vysokoobjemovým motorom čochvíľa odznie posledná óda na radosť. Uvedomujú si to aj v Amerike a preto prinášajú rozlúčkovú edíciu.

Dodge je automobilka, ktorá patrí do „oboru“ muscle cars. Ako väčšinu automobiliek, došiel rad aj na Dodge a musia sa s niektorými modelmi, teda prevažne ich motorizáciami, rozlúčiť. Bývali časy, kedy prevažne americké automobilky so sebou súperili v tom, kto ponúkne lepšiu motorizáciu s najvyšším objemom. Teraz už osemvalce nie sú v kurze a emisie sú brutálnym spôsobom tlačené nižšie a nižšie.

Edícia sem, edícia tam

Koniec populárnych modelov Charger a Challenger so sebou prináša sedem špeciálnych edícií. Pred pár týždňami sme vám priniesli vizualizáciu už takmer hotového vozidla v podobe Dodge Charger Daytona SRT Concept. V takomto prevedení si Američania predstavujú, ako by mohol vyzerať elektrický muscle car. Áno, väčšine z nás toto spojenie nejde na jazyk a je to úplne pochopiteľné. Doba je však taká, aká je a treba sa s tým zmieriť. Späť však k špeciálnym edíciám. Aktuálne sa predstavuje v poradí druhá špeciálna edícia, známa aj ako Dodge Charger Super Bee. Ide o odkaz na historický model zo 60-tych rokov minulého storočia, ktorý pochádzal z modelu Coronet. Naposledy sa pod svetlami reflektorov objavil v roku 2014.

Charger je však úplne iné auto a konštrukcia. Pod kapotou nájdeme dobre známy 6,4-litrový osemvalcový motor HEMI s maximálnym výkonom 362 kW / 492 koní. Celý maximálny výkon je daný výhradne na zadnú nápravu. Motor je taktiež spriahnutý s 8-stupňovou automatickou prevodovkou. K vozidlu však bude možné doobjednať aj pneumatiky dragstrip. Klasická verzia bude disponovať pneumatikami so šírkou 275 mm, Widebody bude mať 18“ kolesá so šírkou 315 mm.

Šprint zo statickej pozície má svoj vlastný režim a taktiež sa mu prispôsobuje aj adaptívny podvozok. Dodge Charger Super Bee je ľahko rozpoznateľný hlavne vďaka masívnemu prednému nasávaciemu otvoru a grafikou včely. Dodge má v pláne postaviť iba 1.000 kusov takýchto vozidiel. 500 kusov bude verzia Scat Pack v modrom lakovaní a druhá polovica v prevedení Widebody vo fialovom lakovaní.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJcars.com
Predchádzajúci článokTOTO je najlepší hybrid do 10-tisíc. Má iba jednu chybu
Nasledujúci článokTEST BMW X3M Competition – chytí vás za srdce a nepustí