Domov Elektromobilita Chevrolet Equinox EV sa ukazuje rok pred oficiálnou premiérou

Chevrolet Equinox EV sa ukazuje rok pred oficiálnou premiérou

Chevrolet Equinox EV je model, ktorý má byť k dispozícii až v budúcom roku. Americká automobilka si však prichystala prvé fotografie ukazujúce, ako bude auto vyzerať.

Americká automobilka Chevrolet pokračuje elektrifikáciou portfólia. Azda najväčším „nezmyslom“ bolo predstavenie nového Chevroletu Charger, ktorého osemvalcové srdce bude nahradené elektrickým motorom. V roku 2024 však bude k dispozícii už aj Chevrolet Equinox EV. Preferovaná prvotná výbava nebude tá základná, ale druhá v poradí, označená ako 2RS. Rôzne elektrické modely kúpite s obmedzenou výbavou, no Chevrolet na to ide iným štýlom.

K dispozícií bude až 5 stupňov výbav. Tie budú následne plne kombinovateľné s pohonom predných kolies alebo pohonom všetkých štyroch kolies. V ponuke budú taktiež dve výkonnostné batérie Ultium od spoločnosti General Motors. O presnej kapacite sa zatiaľ nevie, no niečo môžeme vyčítať z dojazdov vozidiel. Prvotná verzia disponuje pohonom prednej nápravy s maximálnym výkonom 157 kW a krútiacim momentom 238 Nm.

Chevrolet Equinox EV s pohonom všetkých štyroch kolies bude mať maximálny výkon 216 kW a krútiaci moment na hodnote 469 Nm. V ponuke bude palubná nabíjačka s 11,5 kW. Najvyššia možná špecifikácia však bude mať 19,2 kW. Príjemným bonusom je externá nabíjačka s výkonom 3 kW. Maximálny nabíjací výkon bude 150 kW. Čo sa týka dojazdu, Chevrolet hovorí o hodnote 300 míľ (cca 480 kilometrov) na jedno nabitie.

Odlišnosti

Základný model bude štartovať na sume 30.000 dolárov (29.500 €). Za túto cenu dostanete 11“ prístrojový štít a 11“ displej infotainmentu. Samozrejmosťou sú asistenčné systémy ako automatické svietenie, parkovací asistent, núdzové brzdenie, udržanie v jazdnom pruhu, atď…

Elektrická verzia sa od tej spaľovacej bude odlišovať hlavne prednou časťou, ktorej dominujú úzke LED svetlomety a jednoduchou mriežkou. Verzia RS podtrhuje názov a dominantou je čierna výplň nárazníka. Vozidlo je širšie o 70 mm, no je položené o 25,4 mm nižšie. Chevrolet Equinox EV však poskytne zaujímavý batožinový priestor s veľkosťou 1 614 litrov.

Pokiaľ zvolíte vyšší stupeň výbavy, dostanete navyše elektrické sedadlo vodiča nastaviteľné v 8 smeroch, či vyhrievaný volant a predné sedadlá. Výbava 2LT bude disponovať 17,7“ dotykovým displejom a adaptívnym tempomatom. Výbava 2RS je hlavne o vizuálnych zmenách, kde dostávate 20“ kolesá navyše.

Vrcholom ponuky bude výbava 3LT. Tá bude v sebe zahŕňať väčší displej, elektrické sedadlo spolujazdca, predné ventilované sedadlá, vyhrievané zadné sedadlá, head-up displej a mnoho ďalšieho. (Ne)príjemným bonusom budú aj 21“ kolesá.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJhttps://media.chevrolet.com/media/us/en/chevrolet/home.detail.html/content/Pages/news/us/en/2022/sep/0908-equinoxev-reveal.html
Predchádzajúci článokSvet sa definitívne zmenil. Ferrari predstavuje SUV s názvom Purosangue
Nasledujúci článokPhilips predstavil hneď niekoľko noviniek z oblasti zvuku a TV