Domov News GMC Sierra HD je ultimátny truck pre redneckov

GMC Sierra HD je ultimátny truck pre redneckov

GMC predstavuje svoju modernizovanú novinku v triede pick-upov. 6,6-litrový diesel dostane na kolená nejedného ekológa.

Tento rok akoby sa roztrhlo vrece s novými pick-upmi, respektíve ich novšími alternatívami. Ford prišiel na trh s úplne novým modelom Super Duty, Chevrolet predstavil nové legendárne Silverado. RAM sa zasa predstavil s modelom 2500 HD Rebel a chýbalo nám iba GMC. Tomu je však koniec. General Motors Company predstavuje modernizovaný model Sierra HD. Okrem nového interiéru ponúkne aj nový motor.

GMC Sierra

Exteriér na prvý pohľad zaujme masívnym predkom, ktorý má po novom upravenú mriežku chladiča s novými lemovanými svetlami. V GMC sa pozreli aj na predný nárazník, ktorý dostal menšie hmlovky. Novinkou sú taktiež zadné svetlomety a do ponuky prišla väčšia várka diskov z ľahkých zliatin.

Najzásadnejšou zmenou prešiel kokpit novinky. Celé usporiadanie a funkcionalita závisí od zvolenej výbavy vozidla. Vyššie verzie ako AT4, Denali a Denali Ultimate ponúknu prémiový interiér, ktorý má byť najlepší v danom type vozidiel. GMC ponúkne 12,3“ digitálny prístrojový štít s 13,4“ zábavným infotainmentom s interakciou služieb Google a podporou AndroidAuto a Apple CarPlay. Infotainment bude podporovať funkciu split-screen, ktorá dokáže robiť viac vecí naraz. Panel ventilácie ostane rýdzo manuálny. Okrem masívnych displejov Sierra HD ponúkne modernejší vzhľad palubnej dosky a kvalitnejšie materiály.

Brutálna sila s ťahom

Najzaujímavejšie zmeny sa však odohrali pod kapotou. Modernizovaný GMC Sierra HD ponúkne vylepšený 6,6-litrový turbodiesel Duramax s novým turbodúchadlom pre optimalizovanie hlavy valcov a vstrekovanie paliva.

Celkový výkon taktiež vzrástol o 19 kW / 25 koní. Osemvalec po novom bude disponovať výkonom 350 kW / 477 koní a brutálnym krútiacim momentom 1.320 Nm. Automobilka GMC sľubuje, že novinka bude mať v nižších otáčkach až o 25 % lepší krútiaci moment ako tomu bolo doteraz.

V ponuke však stále bude osemvalcový 6,6-litrový motor s výkonom 299 kW / 407 koní. Obe jednotky pohonu budú spojené s desaťstupňovou automatickou prevodovkou Allison.

Vďaka vylepšeniam a voliteľnému paketu Max Tow Package bude môcť GMC Sierra HD 2500 Crew Cab ponúknuť ťažnú kapacitu 9.934 kilogramov. Komu sa to máli, môže siahnuť po Sierra 3500 HD, ktorá by mala utiahnuť až 16.329 kilogramov.

Jednou z posledných noviniek je predstavenie vrcholnej výbavy Denali Ultimate, ktorá má skĺbiť vlastnosti pick-upu s luxusom. Vozidlo dostáva chrómové doplnky, 20“ kolesá, odlišnú masku chladiča či elektrický nástupný schodík.

SsangYong Musso - Je toto ideálne auto pre tatka?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokUž niet cesty späť. Elektrický Rolls-Royce Spectre sa predstavuje rok pred dokončením vývoja
Nasledujúci článokViezol som sa v skutočnom rely aute. Škoda Fabia RS Rally2 ma rozplakala