Druhá generácia športového SUV BMW X4 sa oficiálne predstavila. Schudlo o 50 kilogramov, no rozmermi narástlo. V ponuke budú taktiež vrcholné motorizácie M40i a M40d.

Nové BMW X4 svojím vzhľadom spredu pripomína dynamickejšie vyzerajúcu X3. Oba modely využívajú rovnaké technológie. Najväčší rozdiel medzi modelmi X3 a X4 je v prudkom zakončení zadného stĺpiku a v inom tvare zadnej časti. Už teraz môžeme tušiť, že táto druhá generácia X4-ky fanúšikov rozdelí na dve strany. Nové poňatie zadných svetiel sa vám tým pádom buď bude páčiť alebo nebude. Nič medzi tým neexistuje.

Oproti predchodcovi je druhá generácia dlhšia o 81 milimetrov a širšia o 37 milimetrov. Je však o 3 milimetre nižšia, čo je však zanedbateľné. Rázvor náprav narástol o 54 milimetrov z čoho najviac budú ťažiť cestujúci na zadných sedadlách (konečne). Celková dĺžka novej X4-ky tak je 4752 milimetrov a je tým pádom dlhšia než X3. Narástla aj veľkosť batožinového priestoru o 25 litrov. X4 tak ponúkne dostatočných 525 litrov priestoru a po sklopení zadných sedadiel až 1430 litrov.

BMW sa stihlo pochváliť aj dokonalým rozdelením hmotnosti medzi prednou a zadnou nápravou (50:50). Vďaka svetlej výške 204 mm nebudete mať problém ani v ľahšom teréne a brodiť vo vode sa budete môcť do relatívne slušných 50 cm.

Do motorovej ponuky budú zaradené ako štvorvalcové, tak aj šesťvalcové motory. Na výber bude od výkonu 135 kW/184 koní po 265 kW/360 koní. Štandardom je osemstupňová prevodovka. Do portfólia spadajú aj dva modely BMW M Performance s označeniami M40iM40d. Benzínový agregát v sebe ukrýva 3,0-litrový šesťvalec o výkone 265 kW/360 koní a krútiaci moment 500 N.m. Dieselový agregát má rovnaký obsah 3,0 litra. Jedná sa takisto o šesťvalec, no s menším výkonom (240 kW/326 koní), ale väčším krútiacim momentom 680 N.m.

Nové BMW X4 si svoju celosvetovú premiéru odbije začiatkom marca na autosalóne v Ženeve.

https://www.youtube.com/watch?v=AQNFVO8W1qI

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokLegenda menom Toyota Supra sa objaví už v Ženeve!
Nasledujúci článokNová Kia Ceed – má najdokonalejšiu techniku vo svojej triede?