Domov News Máte radi dynamické SUV? Tak sledujte nový Opel Grandland GSe

Máte radi dynamické SUV? Tak sledujte nový Opel Grandland GSe

Tri písmenká GSe za označením modelu Grandland znamenajú, že ide o ďalší z dynamických modelov značky Opel. Grandland GSe nadväzuje na modely Astra GSe a Astra Sports Tourer GSe. Segment kompaktných SUV tak má nového žraloka, ktorý rozhodne chce zamiešať kartami.

Opel Grandland prináša prepojenie všestrannosti a štýlu s charakterom modelu typu SUV spoločne so športovým nádychom. Ponúkne dynamickú jazdu aj dobrú trakciu na rozličných povrchoch vďaka pohonu všetkých štyroch kolies. Aktuálne máme medzi luxusnejšími modelmi v prémiovom segmente viacero športovo ladených SUV modelov. Opel Grandland GSe však prináša túto príchuť športovejšieho SUV aj do segmentu nižšej strednej triedy.

Slušná dynamika a športová jazda

„Nový Opel Grandland GSe je výnimočne dynamický, zdatný a štýlový. Sme presvedčení o tom, že pritiahne zákazníkov, ktorí od svojho SUV požadujú nielen elektrifikáciu, ale aj športový štýl jazdy,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Opel Florian Huettl. Pod kapotou nájdeme kombináciu preplňovaného 1,6-litrového benzínového motora s dvoma elektromotormi. Celkový systémový výkon tak dosahuje veľmi zaujímavých 300 koní, respektíve 221 kW.

Keďže Grandland GSe disponuje plug-in hybridným pohonom, garantuje stály elektrický pohon všetkých štyroch kolies a pomerne dobrú trakciu v rozličných terénoch. Z 0 na 100 km/h zrýchli toto SUV za slušných 6,1 sekundy a maximálna rýchlosť sa zastaví na hodnote 235 km/h. V prípade čisto elektrickej jazdy sa ručička tachometra zastaví na hodnote 135 km/h.

Viacero nastavení komfortu

Unikátna kalibrácia zavesenia kolies a riadenia prinesie dynamický a zábavný charakter jazdy. Rovnako ako v prípade modelu Astra GSe, aj za volantom Grandlandu sa rozhodne nudiť nebudete. Vpredu dostal Grandland vzpery McPherson a vzadu zasa viacprvkovú zadnú nápravu. Použitie tuhších pružín a tlmičov s technológiou frekvenčne selektívneho tlmenia KONI FSD prináša možnosť nastavenia rôznych charakteristík tlmenia a teda aj rôzne úrovne komfortu.

Grandland je tak pomerne predvídateľné auto, ktoré rado poslúchne každý pokyn vodiča. Brzdenie, zákruty aj jazda po diaľnici sa charakterizuje stabilitou, na ktorej si značka Opel zakladá. Dizajn bude vždy vecou subjektívnych postojov. No predná maska Opel Vizor a ostatné detaily utvárajú pomerne ucelený dojem z tohto modelu. Model s označením GSe už v štandarde dostáva 19-palcové disky kolies inšpirované konceptom Manta GSe.

Aby sa nezabudlo

Aby ste nezabudli, aký model práve vidíte, dizajnéri umiestnili viacero plaketiek s označením GSe na karosériu. Zadná časť dostala pomerne výrazný zadný difúzor. Kvalita značky Opel by sa mala prejaviť aj v interéri vozidla. K dispozícii máme v tomto prípade športové sedadlá potiahnuté alcantarou. Vďaka ergonomickým predným sedadlám si tak členovia posádky vychutnajú ešte lepšie zážitok z jazdy týmto dynamicky ladeným SUV.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPRVÁ JAZDA Mercedes-Benz GLC – fanúšikovia sa majú na čo tešiť, je jednoducho skvelá
Nasledujúci článokAlfa Romeo Giulia a Stelvio prešli faceliftom