Domov News Hyundai Grandeur – 300 koní v jednom z najzaujímavejších sedanov súčasnosti

Hyundai Grandeur – 300 koní v jednom z najzaujímavejších sedanov súčasnosti

Dizajn rodinného MPV Staria vo forme luxusného sedanu? To je nová generácia Hyundaiu Grandeur. Bude sa dať kúpiť aj u nás?

Prvý Hyundai Grandeur sa predstavil svetu ešte v roku 1986. Súčasná generácia sa na mimoeurópskych trhoch predáva od roku 2016. Nová, siedma generácia sa k novým majiteľom dostane v druhej polovici budúceho roka.

Hyundai Grandeur

Poteší alergikov 

Predávať sa bude s dvoma motorizáciami. Základ bude tvoriť preplňovaná jedna-šestka s výkonom 180 koní v kombinácii s elektromotorom s výkonom 60 koní. Kombinovaný výkon tejto hybridnej sústavy je 230 koní. Výkonnejší variant bude mať pod kapotou 3,5-litrový vidlicový šesťvalec spaľujúci benzín, ktorý dosahuje najvyšší výkon 300 koní. Hybrid je spojený so 6-stupňovou automatickou prevodovkou, šesťvalec takisto používa automat, avšak s 8 prevodovými stupňami. Sila produkovaná hybridom sa prenáša na predné kolesá, šesťvalcová verzia sa bude predávať ako vozidlo s pohonom všetkých kolies.

V súlade s očakávaniami pasažierov prémiového sedanu je nový Grandeur vybavený aj rôznymi najmodernejšími bezpečnostnými a komfortnými funkciami, vrátane tých, ktoré môžu byť prínosom pre zdravie. Sedadlá a povrchy, ktorých sa cestujúci často dotýkajú, sú vyrobené z materiálov s antibakteriálnou úpravou.

Navádzacie svetlo pri cúvaní

Model tiež využíva Hyundai Smart Sense, ktorý obsahuje bezpečnostné prvky, ako je asistent predchádzania zrážke vpredu, asistent vyhýbania sa kolíziám pri cúvaní či monitoring mŕtveho uhla. Inteligentný parkovací asistent na diaľku pomáha vodičovi ľahko vchádzať a opúšťať parkovacie miesta. Počas cúvania bude Grandeur dokonca svietiť spätným navádzacím svetlom, aby upozornil ostatné autá a chodcov na zamýšľaný manéver.

Grandeur je prvým modelom Hyundaiu využívajúcim nový informačno-zábavný systém Connected Car Navigation Cockpit (ccNC). Tento systém integruje navigáciu, prístrojový panel a head-up displej do prehľadného grafického používateľského rozhrania. Prémiový zvukový systém Bose v kombinácii s algoritmom „South True“ špeciálne vyladeným pre Grandeur dokáže previesť nekvalitné mediálne zdroje (napríklad MP3) na vysokokvalitný zvuk. Technológia priestorového zvuku Bose Centerpoint 360 zase poskytuje vo vozidle pohlcujúcejší zvukový zážitok.

Hyundai Grandeur

Luxusný interiér

Hyundai Grandeur má dĺžku 5 035 mm, čo je o 45 mm viac ako predchádzajúca generácia. S o 10 mm dlhším rázvorom a o 50 mm dlhším zadným previsom nesie Grandeur elegantnejšie proporcie a prísľub ešte priestrannejšieho interiéru. Sofistikovaný vzhľad dodávajú automobilu bezrámové dvere a zapustené kľučky dverí. Batožinový priestor má základný objem 480 litrov.

Interiér je navrhnutý s minimalistickým prístupom, ktorý sa zameriava na ergonómiu, intuitívne technológie a používateľské pohodlie. Stredová konzola je vybavená 12,3-palcovým združeným displejom s integrovaným navigačným systémom, ktorý je ergonomicky a harmonicky umiestnený nad 10,25-palcovým plne dotykovou obrazovkou na ovládanie klimatizácie.

Hyundai Grandeur

Jednoramenný volant evokuje spomienky na prvú generáciu. Sú do neho zakomponované štyri malé LED svetlá, ktoré komunikujú s vodičom v prípade využívania hlasového ovládania palubných funkcií. Obloženie a farby použité v kabíne sú inšpirované odtieňmi a vzormi, ktoré sa nachádzajú v prírode a tradičnom kórejskom dekore, pričom zároveň eliminujú umelosť v prospech ekologických materiálov, ako je farebný náterový materiál na báze bambusu a koža spracovaná prírodným rastlinným farbením.

V Európe sa Hyundai Grandeur predávať nebude. Na americkom trhu je spustenie predaja naplánované na druhú polovicu budúceho roka.

The New Design of the all-new Azera | Hyundai

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNevere neuniknete. Za sekundu prejde dĺžku futbalového štadióna
Nasledujúci článokObchvat Ružomberka má bližšie k dokončeniu, prerazili tunel Čebrať