Domov News Načo ho mal? Sebastian Vettel predáva svoj Nissan GT-R s nájazdom iba...

Načo ho mal? Sebastian Vettel predáva svoj Nissan GT-R s nájazdom iba 150 kilometrov

Je všeobecne známe, že pretekári Formule 1 majú vo svojich automobilových zbierkach veľmi zaujímavé kúsky. Výnimkou nie je ani Sebastian Vettel.

Štvornásobný majster sveta Formuly 1, nemecký jazdec Sebastian Vettel, sa so svojou kariérou v F1 rozlúčil na poslednom podujatí v Abú Zabí. Nejednému fanúšikovi motoršportu vyhŕkla aj slza pri tomto odchode do „dôchodku“. Taký je život, nedá sa všetko robiť donekonečna a treba poznať svoju hranicu. Na druhú stranu, taký Fernando Alonso je stále hladný po získavaní trofejí a to už má po štyridsiatke. Každý sme samozrejme nejaký a dokazovať niekomu niečo po štroch tituloch majstra sveta už naozaj nie je potrebné.

Black Edition

Pokiaľ ste pilotom F1, zarábate niekoľko miliónov ročne a máte lásku k autám, je pochopiteľné, že vo vašej garáži sa bude nachádzať niekoľko zaujímavých skvostov. Už v minulom roku Sebastian predal niekoľko svojich výnimočných vozidiel a v tomto roku pokračuje. Do predaja mu teraz ide jeho Nissan GT-R.

V minulom roku v aukcii skončilo jeho Ferrari Enzo, tento raz však ide o tuctovejší Nissan GT-R, ktorého je prvým majiteľom. Vyrobené bolo v roku 2012 a registrované je vo Švajčiarsku. Konkrétne ide o Nissan GT-R Black Edition s doplnkovou výbavou akou je karbónové krídlo, 20“ kolesá značky Rays či špeciálne sedadlá značky Recaro. Ich čalúnenie pozostáva z kombinácie čiernej a červenej farby. Okrem špecifickej výbavy ide o štandardné GT-R R35.

To znamená, že pod kapotou sa nachádza 3,8-litrový šesťvalec s dvojicou turbodúchadiel. Maximálny výkon tohto desaťročného auta je 395 kW a krútiaci moment vrcholí na hodnote 607 Nm. Samozrejme, postupom času GT-R silnelo po výkonnostnej i technologickej stránke. Motor je spriahnutý so šesťstupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou a pohonom všetkých kolies.

Má takú hodnotu?

Nakoľko nástupca Nissanu GT-R so spaľovacím motorom zrejme nebude, je zaujímavé, že zatiaľ si ceny GT-R držia stabilné hodnoty. Pokiaľ však disponujete slávnym menom, doplnkami navyše, hneď ste na sume 250.000 €. Na porovnanie, okolo roku 2012, keď bol tento konkrétny kus vyrobený, sa Nissan GT-R u nás predával za približne 85.000 eur. Ekvivalentné GT-R Black Edition s menej ako 50-tisícmi najazdenými km nájdete na slovenskej scéne jazdených vozidiel za 80.000 eur. Bonusom v prípade Sebastianovho auta môže byť to, že ho iba uložil do garáže a jazdil na ňom minimálne, nakoľko od roku 2012 prešlo iba 150 kilometrov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.9 / 5. Počet hodnotení 7

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC – prvé elektrické, prvé nehodné svojho mena?
Nasledujúci článokMercedes-Maybach triedy S Haute Voiture: prepychový luxus alebo gýč?