Domov Lifestyle Mercedes-Maybach triedy S Haute Voiture: prepychový luxus alebo gýč?

Mercedes-Maybach triedy S Haute Voiture: prepychový luxus alebo gýč?

Mercedes na módnej prehliadke v Dubaji predstavil limitovanú edíciu Maybachu Haute Voiture.

V súlade s konceptom Haute Voiture sa exteriér sériového vozidla vyznačuje exkluzívnym dvojfarebným lakovaním. Mercedes-Maybach triedy S Haute Voiture je možné okamžite spoznať podľa kombinácie metalickej námornej modrej farby s jemným trblietavým odtieňom ružovej. Špecialitkou tohto modelu je priestorové osvetlenie s animovanou projekciou. Pri otvorení dverí sa rozsvietia animované vzory Mercedes-Maybach využívajúce technológiu LCD a elegantne osvetlia predný aj zadný vstupný priestor.

Haute Couture

Interiér dýcha skutočným luxusom tej najvyššej kvality. Dekoratívne prvky z ružového zlata sa tu striedajú s prvkami z krištáľu. V interiéri sa prejavuje najvyberanejšia pozornosť venovaná detailom, ktoré dokonale podčiarkujú inšpiráciu Haute Couture. Poťahy sedadiel a hlavové opierky sú vyrobené z kvalitnej buklé látky inšpirovanej módou (buklé je textília s nerovným povrchom stvárneným slučkami, očkami alebo nopkami. Tkanina je väčšinou vyrobená z vlny, bavlny, ľanu alebo umelých vlákien).

Podlahové koberčeky sú vyrobené z ľanu a mohéru. S celkovým dojmom v priestrannej oblasti zadných sedadiel harmonicky ladia ružovozlaté čaše na šampanské, ako aj plaketa Haute Voiture na obložení dverí. Nové je aj modro sfarbené kožené lemovanie na konzolách.

Sofistikovaný luxus novej generácie

“Vďaka bohatej výbave a exkluzívnym dizajnovým prvkom je Mercedes-Maybach Triedy S Haute Voiture jedným z najextravagantnejších modelov, aké sme kedy vytvorili – reprezentuje ‘sofistikovaný luxus’ v jeho najčistejšej podobe. Naši zákazníci majú prístup k veľmi náročnému životnému štýlu. Chceli sme to vyjadriť vytvorením absolútne príťažlivého vozidla a použitím materiálov, ktoré sa doteraz vo vozidlách Mercedes-Maybach nevyskytovali,” povedal Gorden Wagener, hlavný návrhár skupiny Mercedes-Benz Group AG.

Aj infotainment MBUX nadväzuje na osobitnú exkluzivitu interiéru. Trblietavé obláčiky a mnohé prvky v ligotavej ružovozlatej farbe vyjadrujú atmosféru predvádzacieho móla. V ponuke na výber profilu sa vodičovi zobrazí kvet magnólie a iskrivé častice. Dvanásti rôzni avatari sú odetí v smokingu, fraku alebo vo večerných šatách.

Aby bol výnimočný zážitok kompletný, zákazníci dostanú k vozidlu špeciálnu autoplachtu a ručne vyrobený darčekový box očíslovaný od 1 do 150, v ktorom sa nachádza zmenšený model a prívesok na kľúče. Ako teda správne tušíte, počet vyrobených automobilov bude obmedzený na 150. Mercedes-Maybach triedy S Haute Voiture poháňa dvakrát preplňovaný 6-litrový dvanásťvalec s výkonom 612 koní a 900 Nm, ktorý roztáča všetky štyri kolesá.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hodnotení 8

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNačo ho mal? Sebastian Vettel predáva svoj Nissan GT-R s nájazdom iba 150 kilometrov
Nasledujúci článokVyskúšali sme novú prenosovú bránu IKEA Dirigera, oplatí sa meniť starú za novú?