Domov News SsangYong sa zrejme premenuje, chce si zlepšiť imidž

SsangYong sa zrejme premenuje, chce si zlepšiť imidž

SsangYong, najstaršiu automobilku z Južnej Kórey, minulý rok získala skupina KG a jej nový majiteľ plánuje zmenu názvu. 

V priebehu tohto roka sa SsangYong pravdepodobne premenuje na KG Mobility. Všetky automobily dostanú nové logo KG. Informáciu potvrdil začiatkom tohto týždňa predseda skupiny KG Kwak Jea-sun.

Meno SsangYong Motor má fanúšikovskú komunitu s dobrými spomienkami, ale má aj bolestivý imidž,“ povedal Kwak zástupcom médií počas podujatia, ktoré usporiadala Kórejská asociácia automobilových novinárov v Soule. „Odteraz budú všetky autá SsangYong vychádzať do sveta pod názvom KG.

Našla firma konečne svoj domov?

SsangYong má svoj pôvod v automobilke, ktorá bola pôvodne založená v roku 1954, ale názov SsangYong sa na vozidlách prvýkrát objavil koncom osemdesiatych rokov. Juhokórejskú automobilku neskôr získalo Daewoo, po ktorom putovalo do vlastníctva čínskeho koncernu SAIC Motor a neskôr aj k indickej spoločnosti Mahindra & Mahindra. Naposledy sa vlastníkom značky stala v roku 2022 skupina KG. Zmenu názvu budú musieť schváliť akcionári na valnom zhromaždení v marci tohto roka.

Súčasný názov spoločnosti sa používa posledných 35 rokov a Kwak priznal, že zmena názvu bola mimoriadne ťažké rozhodnutie. Podľa The Korea Herald nový názov KG Mobility pravdepodobne signalizuje potenciálny posun v obchodnej stratégii SsangYong z tradičnej automobilky na firmu zaoberajúcu sa mobilitou.

SsangYong

Veľké nádeje nového SUV

Budúci rast SsangYong po úspešnej reštrukturalizácii bude založený na posune spoločnosti smerom k elektrifikácii podporenej dodatočným kapitálovým financovaním od skupiny KG. Značka sa tiež zameria na dosiahnutie rastu prostredníctvom úspešného medzinárodného uvedenia svojho nového SUV modelu Torres. Odhalenie Torresu na domácom trhu bolo mimoriadne dobre prijaté a už vedie k nárastu predaja a zároveň posilňuje pozíciu značky na globálnom trhu. Nepretržité investície a vývoj technológií pre elektrické vozidlá napredujú, pričom prvý elektromobil s označením U100 bude uvedený na trh budúci rok. Pôjde ale vlastne o SUV Torres vybavené elektromotorom.

SsangYong

Model Torres dostal meno po národnom parku Torres del Fine v Patagónii. Rozmerovo sa zaraďuje medzi modely Korando a Rexton. Torres prináša o niečo väčší batožinový priestor ako Korando. Jeho objem je v základe 703 litrov a odstránením deliacej priečky dvojitého dna sa dá zväčšiť až na 839 litrov. Po sklopení druhého radu sedadiel je k dispozícii 1 662 litrov priestoru. Na kórejskom trhu má Torres peknú výbavu. Patrí sem napríklad čalúnenie z umelej kože, vyhrievanie predných sedadiel a volantu, LED svetlomety, automatická klimatizácia a ďalšie.

Značke SsangYong sa momentálne darí aj na slovenskom trhu. Za 11 mesiacov roka 2022 sa u nás predalo 849 vozidiel (vrátane N1). To znamená nárast predaja v porovnaní s rovnakým obdobím roka 2021 o 43,17 %.

SsangYong Rexton - Konkurent BMW? TEST

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 30

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVolkswagen ID.7 odhalil interiér, toto poteší
Nasledujúci článokNeviete sa dohodnúť na hudbe v aute? Qualcomm má riešenie