Domov News Takto bude vyzerať nové SUV Torres od SsangYong. Nepripomína vám niečo?

Takto bude vyzerať nové SUV Torres od SsangYong. Nepripomína vám niečo?

To, že SsangYong je juhokórejský výrobca vozidiel a svoje najväčšie úspechy žne v Ázii a Európe vám asi hovoriť nemusíme. Avšak v súčasnosti nie je vo svojej najlepšej finančnej kondícii. Napriek tomu sa Ssangyong rozhodol priniesť na trh tu nový produkt, ktorý by značke mohol priniesť nových zákazníkov v nádeji na lepšiu budúcnosť.

Model Torres ako úplne nové SUV, umiestnili v hierarchii svojho portfólia mierne nad modelom Korando, najuznávanejším produktom SsangYongu na celom svete. Automobilka Ssangyong sa preto rozhodla priniesť zopár fotiek nového modelu Torres. Tieto fotky odhaľujú robustne vyzerajúce SUV s výraznou prednou maskou so šiestimi vertikálnymi lamelami medzi svetlometmi. Pod maskou sa nachádza masívny nárazník.

Hmlové svetla integrovali do jednoliatych krytov, čo celkom vkusne dopĺňa vzhľad prednej časti modelu Torres. Bočný profil svojimi veľkými a hranatými podbehmi kolies silne pripomína proporcie modelov značky Jeep. Vzadu zasa vyzerá model Torres ako faceliftované a aj o niečo väčšie Korando.

Minimum spoločných znakov

Pokiaľ ide o interiér, medzi Korandom a Torresom nájdeme nulové podobnosti. Torres má modernú kabínu s tromi obrazovkami na palubnej doske. Jedna pre plne digitálny prístrojový panel, druhá pre informačno-zábavný systém a tretia ovládajúca systém HVAC. Celkový dizajnový jazyk v interiéri definujú hranaté tvary s množstvom hliníkových vložiek a panelov bohatých na kožu. Stojí za zmienku, že fotografie zobrazujú najvyššiu úroveň výbavy T7.

Čo SsangYong ešte nechce úplne odhaliť, sú mechanické špecifikácie modelu Torres. A to aj napriek tomu, že juhokórejská predajňa Autopost získala vládne certifikačné dokumenty poskytujúce viac informácií. Pokiaľ tomu rozumieme, prinajmenšom spočiatku, Torres používa 1,5-litrový štvorvalcový benzínový motor s turbom. Ide o rovnakú jednotku ako v prípade modelu Korando s maximálnym výkonom 168 koní (125 kilowattov) a krútiacim momentom 280 Nm. Šesťstupňová automatická prevodovka prenáša výkon na predné kolesá, prípadne na obe nápravy.

Viac priestoru a bohatá výbava

Torres prináša o niečo viac batožinového priestoru ako Korando. Ponúka 703 litrov v základe a dá sa zväčšiť až na 839 litrov, ak odstránite deliacu priečku dvojitého dna. Po sklopení druhého radu sedadiel je k dispozícii až 1 662 litrov. Na kórejskom trhu dostane aj základný model Torres peknú výbavu. Patrí sem napríklad umelá koža, vyhrievané predné sedadlá, LED svetlomety, vyhrievaný volant, automatická klimatizácia a ďalšie. Na bližšie informácie o modeli Torres si musíme ešte počkať.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hodnotení 12

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJMotor1.com
Predchádzajúci článokBMW M oslavuje 50. výročie. Toto sú pikošky z histórie BMW o ktorých možno neviete
Nasledujúci článok4 jazdené autá do 3.000 eur, s ktorými si na okreskách užijete najviac zábavy