Domov News Wuling Bingo Electric – čínsky “chrobák” je hotový, zaujať chce najmä dámy

Wuling Bingo Electric – čínsky “chrobák” je hotový, zaujať chce najmä dámy

Ako vyzerá “ľudový” čínsky elektromobil do mesta? Ukážeme vám.

O čínskych elektromobiloch píšeme v poslednej dobe oveľa častejšie. Je to spôsobené tým, že mnohé čínske automobilky expandujú na európske trhy, a preto je ich automobilová produkcia pre našincov zaujímavejšia. Väčšinou ale ide o luxusné sedany alebo drahé SUV so stovkami koní a cenou porovnateľnou s nehnuteľnosťami. Ako ale vyzerá “ľudový” čínsky elektromobil do mesta? Referenčným príkladom môže byť Wuling Bingo.

Wuling Bingo

Na vývoji sa podieľali aj Američania

Wuling Bingo je elektromobil vyvinutý spoluprácou medzi SAIC, General Motors a Wuling Motors. To tomuto projektu dáva dostatočnú vážnosť a serióznosť. Jeho vonkajšie rozmery ho predurčujú na používanie najmä vo veľkých mestách. Bingo je dlhé 3950 mm, široké 1708 mm a vysoké 1580 mm. Rázvor osí kolies je dlhý 2560 mm. Elektromotor je uložený vpredu a môže mať výkon 40 alebo 68 koní. V oboch prípadoch je najvyššia rýchlosť limitovaná na postačujúcich 100 km/h.

Wuling Bingo

Zákazník si môže vybrať medzi 17,3 kWh batériou alebo akumulátorom s kapacitou až 31,9 kWh. Podľa čínskych noriem táto kapacita vystačí vozidlu na prejdenie vzdialenosti 203, resp. až 333 km. Otvory na nabíjanie sa nachádzajú po oboch stranách vozidla. Kompaktné rozmery a roztomilý dizajn majú cieliť predovšetkým na tú nežnejšiu časť motoristického sveta.

Wuling Bingo sa začne predávať na čínskom trhu v marci tohto roka. Základná cena je stanovená v prepočte na 11.240 dolárov, vozidlo s väčšou batériou, silnejším motorom a v top výbave bude stáť 16.850 dolárov.

Ako vyzerá najpredávanejší elektromobil Číny?

Najpredávanejším elektromobilom v Číne je momentálne Wuling Hongguang Mini EV. To ale na rozdiel od Binga vyzerá ako paródia na automobil. Jeho vonkajšie rozmery sú len o niečo väčšie ako nákupný vozík v Tescu. Tento elektromobil uvedený na trh v roku 2020 je dlhý 2917 mm, široký 1493 mm a vysoký 1621 mm. Rázvor nedosahuje dĺžku ani 2 metre. Elektromotor s výkonom 27 koní poháňa predné kolesá. Najvyššia rýchlosť je 100 km/h, na jedno nabitie zvládne toto vozidlo prejsť vďaka batérii s kapacitou 13,9 kWh až 170 km.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článoke-Skyactiv R-EV – rotačný motor sa vracia na scénu, z Mazdy MX-30 urobí použiteľnejšie auto
Nasledujúci článokPrekvapenie? Európskym Autom roka 2023 sa stal Jeep Avenger