Domov News Čínske elektromobily zaplavia aj Slovensko. Geely Geometry C kúpite už po Vianociach

Čínske elektromobily zaplavia aj Slovensko. Geely Geometry C kúpite už po Vianociach

Grand Automotive Central Europe sa stal oficiálnym zástupcom značky Geely v Maďarsku, Českej republike a na Slovensku. Od začiatku roka 2023 spustí na Slovensku predaj čínskeho elektromobilu Geely Geometry C.

Prvým modelom spoločnosti Geely uvedeným na slovenský trh  bude Geometry C s plne elektrickým pohonom. “Spoločnosť Geely, ktorá sa snaží ponúkať vysokokvalitné produkty zákazníkom na celom svete, úspešne koordinuje vývoj so spoločnosťami Volvo, Polestar, Lotus, Smart a ďalšími známymi automobilovými značkami, ktoré vlastní a spravuje skupina Geely Holding. Ako globálny podnik spoločnosť Geely aktívne súťaží na svetovom trhu. Spoločnosť Geely vytvorila bohatú produktovú maticu, ktorá zahŕňa vozidlá so spaľovacím motorom, modely elektrických vozidiel, hybridné vozidlá, vozidlá na metanol a autobatérie na výmenu. Vďaka významným investíciám do výskumu a vývoja a integrácii globálnych vedomostí spoločnosť Geely vytvorila aj zážitok z jazdy, ktorý prevyšuje ich očakávania pre viac ako 12 miliónov používateľov na celom svete. Keďže značka Geely prvýkrát vstupuje na trh Európskej únie, toto partnerstvo so spoločnosťou Grand Automotive Central Europe predstavuje významný krok vpred pre globalizačné ambície spoločnosti Geely,” povedal Cook Xue, výkonný viceprezident spoločnosti Geely Auto International Corporation.

Čo je Geely zač?

Spoločnosť Geely prvýkrát vstúpila do automobilového priemyslu v roku 1997. Stala sa prvou čínskou automobilovou značkou, ktorá v roku 2020 dosiahla predaj a výrobu 10 miliónov kusov osobných automobilov. Geely je už 11 rokov po sebe zaradená do rebríčka Fortune Global 500, kde sa umiestnila na 229. mieste s majetkom viac ako 55,8 miliardy USD a viac ako 120 000 zamestnancami na celom svete. Vybudovala niekoľko dizajnérskych a výskumných centier v čínskom Šanghaji, švédskom Göteborgu, britskom Coventry, americkej Kalifornii a nemeckom Frankfurte, v ktorých pracuje viac ako 20 000 pracovníkov výskumu a vývoja a dizajnérov, a ktoré majú viac ako 14 000 inovačných patentov.

Geely Geometry C

Má tiež viac ako 40 moderných výrobných závodov na výrobu vozidiel a hnacích ústrojenstiev po celom svete. Zameriava sa na technologické inovácie, bezpečnosť a inteligenciu. Portfólio značky tvoria SUV, crossoveri, kombi aj sedany, taktiež elektrické vozidlá, hybridy a vozidlá jazdiace na metanol. Geely v priebehu 5 rokov plánuje uviesť na trh viac než 25 nových produktov. Vyžiada si to investície vo výške viac než 21 miliárd dolárov.

Geely Geometry C

Automobil na fotografiách nebude úplne totožný s tým, ktorý sa začiatkom budúceho roka dostane na náš trh. Ešte pred tým totiž prejde menším faceliftom. Dojazd na jedno nabitie by mal byť podľa WLTP 460 km, vozidlo ešte musí prejsť homologizáciou.

Geely Geometry C

Automobil je vybavený systémom inteligentného riadenia spotreby energie (SEM) vyvinutým spoločnosťou Geely. Systém SEM prostredníctvom riadenia energetickej účinnosti založeného na algoritmoch v piatich dimenziách. Ukladanie energie, úspora energie, znovuzískavanie energie, riadenie energie a zosilňovanie energie, realizuje nízku spotrebu energie, presnosť riadenia energie a vysoko účinnú rekuperáciu energie, čím zabezpečuje takmer 100 % presnosť odhadu dojazdu vozidla. Čo sa týka rýchlosti vybavenia objednávok, Geely tvrdí, že od objednávky po dodávku uplynú približne štyri mesiace. Automobil by sa mal cenovo pohybovať tesne pod hodnotou elektrickej Kie Niro. Tá sa u nás aktuálne predáva za 45.390 eur.

Grand Automotive Central Europe

Grand Automotive Central Europe je súčasťou skupiny Taavura Group, ktorá pôsobí na trhu od roku 2019. Hlavnou činnosťou spoločnosti v strednej Európe a v jadranskom regióne je dovoz a distribúcia značky Nissan v Bosne a Hercegovine, Chorvátsku, Českej republike, Maďarsku, Kosove, Čiernej Hore, Severnom Macedónsku, Srbsku, na Slovensku, v Slovinsku a Albánsku. Grand Automotive je tiež dovozcom ľahkých úžitkových vozidiel značky Piaggio v Rakúsku, Českej republike a v Maďarsku.
Grand Automotive Group je v jadranskom regióne zodpovedná aj za značky Ford, Hyundai, Renault a Dacia.

Geely Geometry C

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBudúcnosť Lamborghini: elektromobil príde až v roku 2028
Nasledujúci článokNeue Klasse od BMW prináša nový pohľad na elektromobilitu

1 COMMENT

Comments are closed.