Domov News Tiguan a Touareg sú cenovo dostupnejšie, ID.5 má problém

Tiguan a Touareg sú cenovo dostupnejšie, ID.5 má problém

Volkswagen doplnil ponuku modelov Tiguan a Touareg o základné verzie, ktoré v nej dlhšiu dobu chýbali.

Tiguan je teraz dostupný už za cenu 25 390 € so základným benzínovým motorom 1.5 TSI s výkonom 96 kW (130 k). Najlacnejší Touareg s motorom V6 3.0 TDI s výkonom 170 kW (231 k) má teraz cenu 54 890 €.

Tiguan v základe

Konfigurátor Tiguanu teraz obsahuje štyri verzie vybavenia: Tiguan, Life, Elegance a R-Line. Základná výbava obsahuje napríklad LED predné svetlomety a LED zadné svetlá, klimatizáciu „Climatic“ alebo infotainment „Composition“ s farebným dotykovým displejom, ôsmimi reproduktormi a online službami „We Connect Plus“ bezplatnými na prvé 3 roky. Komfort zvyšuje elektrická parkovacie brzda s funkciou Auto Hold a asistentom rozjazdu do kopca, automatické ovládanie svetiel a dažďový senzor. Bezpečnostné vybavenie obsahuje 7 airbagov, vrátane kolenného airbagu vpredu, ako aj asistenčné systémy Front Assist s funkciou City Brake a Lane Assist.

Tiguan

Na výber sú štyri motory – dva benzínové štvorvalce 1.5 TSI s výkonom 96 kW (130 k) alebo 110 kW (150 k) a dve naftové jednotky 2.0 TDI s výkonom 90 kW (122 k) a 110 kW (150k). Základný Tiguan s motorom 1.5 TSI 96 kW (130 k) má teraz s časovo obmedzeným bonusom 2 000 € cenu stanovenú na 25 390 €.

Okrem rozličných prvkov vybavenia na želanie, ktoré sa dajú objednať samostatne, je pre Tiguan k dispozícii aj akciový balík Technic paket v hodnote 2 500 € za zvýhodnenú cenu 1 830 €.

Touareg v základe

Nová základná verzia pribudla aj v modelovom rade Touareg. Tú poháňa turbodiesel V6 3.0 TDI s výkonom 231 koní. Krútiaci moment motora sa prenáša na všetky štyri kolesá cez 8-stupňovú automatickú prevodovku. Sériové vybavenie základnej verzie Touaregu obsahuje napríklad LED svetlomety a LED zadné svetlá, adaptívny tempomat s prediktívnou funkciou, parkovacie senzory vpredu i vzadu, automatickú dvojzónovú klimatizáciu, systémy Front Assist, Lane Assist, rozpoznávanie dopravných značiek a monitorovanie únavy vodiča. Optimálnu konektivitu poskytuje navigačný systém Discover Pro s dotykovým displejom s uhlopriečkou 23,4 cm, online službami na 3 roky bezplatne a funkciou zrkadlenia smartfónu. Základný Touareg s časovo obmedzeným bonusom 4 000 € má cenu 54 890 €.

Tiguan

Rovnako ako pri vyšších verziách vybavenia sa za príplatok dá objednať pneumatické pruženie s nastaviteľnou svetlou výškou a meniteľnou charakteristikou tlmičov pruženia, alternatívne aj v kombinácii s natáčaním zadných kolies, ako aj komplet Off-Road Paket zahŕňajúci rozšírenú ochranu podvozka a zväčšenú palivovú nádrž. Aj pri modeli Touareg je k dispozícii akciový balík výbav Premium v hodnote 3 040 € za akciovú cenu 2 090 €.

Do 31. marca 2023 platí na všetky modely radu Tiguan bonus 2000 eur, na Tuareg dokonca až vo výške 4000 eur.

Nedostupné tepelné čerpadlo

V prípade modelu ID.5 aktuálne nie je dostupné tepelné čerpadlo. Komponent, ktorý elektromobilu výrazne predlžuje dojazd a pasažierom zvyšuje tepelný komfort na palube, je kvôli chýbajúcim čipom momentálne nedostupný a zatiaľ nikto nevie, kedy sa vráti do cenníka. Uvedené rovnako platí aj pre Škodu Enyaq iV. Audi Q4 e-tron sa dokonca v súčasnosti nedá objednať vôbec.

ID.5

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hodnotení 23

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNové Audi A8 príde v roku 2024. Bude vyzerať takto?
Nasledujúci článokAko dopadol veľký test autonómnych jazdných systémov? Tesla hlboko v poli porazených