Domov News Mercedes CLA decentne omladol. Prišla aj elektrifikácia

Mercedes CLA decentne omladol. Prišla aj elektrifikácia

Po štyroch rokoch od predstavenia druhej generácie prešiel Mercedes CLA omladzovacou kúrou. Obe karosárske varianty decentne omladli, zásadnejšie zmeny sa však udiali v technológiách.

V októbri minulého roka sme sa dočkali modernizácie najmenšieho modelu z portfólia automobilky, Mercedesu triedy A. Tentokrát prišiel na rad aj najmenší model z kategórie športovo strihnutých modelov, Mercedes CLA a CLA Shooting Brake. Veľmi decentné zmeny autu prospeli, oveľa viac sa toho však odohralo v útrobách.

Mercedes CLA

Čo je dobré, netreba meniť

Mercedes sa týmto určite riadi. Modernizovaný Mercedes CLA a CLA Shooting Brake omladol veľmi decentne. Teda aspoň čo sa vzhľadu týka. Nový predný nárazník pôsobí opäť o trochu viac dynamickejšie. Celkovo športovejšiemu výzoru napomáha aj prepracovaná maska chladiča, ktorá dostala agresívnejšie pôsobiaci hviezdicový vzor. Zmien sa dočkali aj predné svetlá s novou, vylepšenou vnútornou grafikou. V zadnej časti pri oboch karosárskych variantoch podčiarkuje športového ducha nový, mohutnejší zadný difúzor. S novou grafikou prichádzajú aj zadné svetlá a zákazníci majú po novom v konfigurátore na výber z trojice nových, 19-palcových diskov kolies. Facelift prichádza aj s dvojicou nových farieb karosérie, modrou spectral, a špeciálne pre modely CLA modrou hyper.

Mercedes CLA

Decentne aj v interiéri 

V štandardnej výbave dostanete Mercedes CLA s dvojicou displejov. Pred vodičom sa nachádza ten menší s uhlopriečkou 7 palcov a väčším centrálnym s uhlopriečkou dlhou 10,25 palca. Za príplatok však dostanete oba displeje s veľkosťou 10,25 palca. Po novom má CLA nový volant, ktorý je už v základnej výbave potiahnutý kožou Nappa. Novinkou je možnosť nakonfigurovať volant v prevedení s umelou kožou ARTICO. Interiér teraz skrášľujú aj nové dekory tmavého karbónu, lipového dreva, alebo hnedého mikrovlákna MICROCUT, dostupného vo výbave AMG Line. V tejto výbave môžete po novom mať aj vyhrievaný volant. V základe dostanete sedadlá zo 100-percentne recyklovaných materiálov.

Mercedes CLA

Najnovšia verzia MBUX

O tom, že infotainment modelov značky Mercedes patrí k špičke, niet pochýb. Teraz už aj CLA obsahuje jeho najnovšiu verziu. Systém ponúka tri štýly zobrazenia. Classic, Sporty alebo Discreet. Pre milovníkov hudby v spojení s novým MBUX Mercedes ponúka ozvučenie Burmester, rozšírené o technológiu Dolby Atmos, ktorá presnejšie a detailnejšie rozprestiera zvuk v interiéri. Schopnejší je teraz aj hlasový asistent, ktorý dokáže vysvetľovať niektoré funkcie vozidla a ponúka aj audio sprievodcu Tourguide. Nový Mercedes CLA ponúka tiež vylepšený Driver Assistance Package, ktorý po novom zvládne aj pozdĺžne parkovanie a 360-stupňovú vizualizáciu pomocou 3D snímok z kamier.

Mercedes CLA

Mohutná elektrifikácia

Všetky benzínové motory s výnimkou vrcholných modelov AMG prešli elektrifikáciou. Všetky štvorvalce sú kombinované so 7 alebo 8-stupňovou automatickou dvojspojkovou prevodovkou DCT. Mild-hybridné motorizácie disponujú 48-voltovou architektúrou, ktorá poskytuje dodatočný výkon 10 kW. Pri plug-in hybridnej verzií CLA 250e Mercedes hovorí o zlepšenom využití uloženej energie a zároveň v automobilke zvýšili výkon elektromotora, a tak isto poskočil aj výkon integrovanej nabíjačky. Pre fajnšmekrov si v Nemecku pripravili špeciálnu limitovanú edíciu AMG Street Style Edition, ktorú rozpoznáte vďaka výrazným polepom a oranžovým akcentom. Z tejto série vznikne len 45 kusov.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmedia.mercedes-benz.com
Predchádzajúci článokMazda modernizovala “starú” Dvojku, v Európe si na ňu ale počkáme
Nasledujúci článokTEST Škoda Fabia Monte Carlo 1,5 TSI – tá najviac sexi