Domov Elektromobilita Šetriť v Maybachu? Tá možnosť tu je

Šetriť v Maybachu? Tá možnosť tu je

Plug-in hybridná technológia si našla cestu na úplný vrchol modelového radu Mercedes-Benz uvedením modelu Mercedes-Maybach S 580 e. Superluxusný Maybach v porovnaní s vlajkovou loďou sedanu triedy S získava novú pohonnú jednotku. Ide o ekologickejšiu alternatívu k existujúcim verziám V8 a V12 s dvoma turbodúchadlami.

Mercedes-Maybach S 580 e používa známy 3,0-litrový šesťvalcový preplňovaný benzínový motor Mercedes v kombinácii s batériou a elektromotorom. Ide tak o pomerne výkonný plug-in hybridný model. Hnacie ústrojenstvo poskytuje kombinovaný systémový výkon 503 koní s krútiacim momentom 750 Nm. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne za 5,1 sekundy a maximálnu rýchlosť 250 km/h – obmedzenú na 140 km/h v elektrickom režime. Plug-in hybridné pohonné ústrojenstvo má za cieľ priniesť aj oveľa nižšiu spotrebu paliva.

Nízka spotreba a dobrý elektrický dojazd

Spotreba v hybridnom režime sa hýbe okolo 1 litra benzínu na 100 kilometrov. Samozrejme, priblíženie sa k takýmto číslam vo vašom Mercedes-Maybach Triedy S bude závisieť od pravidelného nabíjania jeho batérie. Nabíjanie možno vykonať pomocou nástennej nabíjačky s výkonom 11 kW. Možnosť rýchleho nabíjania až do 60 kW si môžete navoliť ako prvok voliteľnej výbavy. To umožní úplné nabitie za približne 30 minút.

Po úplnom nabití batérie výrobca oficiálne uviedol dojazd na čisto elektrický pohon na úrovni 100 kilometrov. To umožňuje vozidlu teoreticky absolvovať veľkú časť mestských jázd v režime s nulovými emisiami. Jedinými vonkajšími znakmi, ktoré prezrádzajú o modeli S 580 e jeho plug-in hybridné ústrojenstvo, sú jemné modré farebné akcenty na svetlometoch a na nabíjacej klapke na ľavom zadnom boku.

Maybach S 580 e

Prvenstvo si dlho neudrží

Vnútri nájdeme obvyklý luxus, na aký sme zvyknutí v podaní Mercedes-Maybach Triedy S. Aj keď s indikátorom stavu nabitia batérie na prístrojovej doske. Mercedes tvrdí, že plug-in hybridné hnacie ústrojenstvo „otvára ešte pôsobivejší zážitok z ticha“ v Maybachu Triedy S. Tým zdôrazňuje vhodnosť tohto hnacieho ústrojenstva v modeli navrhnutom pre najvyššiu kultivovanosť. Prvý plug-in hybridný model Mercedes-Maybach sa stáva medzníkom, ktorý však onedlho zatieni príchod prvého čistého elektromobilu značky pred koncom roka 2023.

Maybach S 580 e

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.9 / 5. Počet hodnotení 7

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSám v púšti so Škodou 633: uplynulo 90 rokov od dobrodružnej cesty naprieč Saharou
Nasledujúci článokPeugeot dokončil vývoj nového hybridného pohonu, objaví sa najprv v 3008 a 5008