Domov News Volkswagen Multivan si vzala do parády firma ABT

Volkswagen Multivan si vzala do parády firma ABT

Firma ABT má na konte mnoho zaujímavých kúskov. To, že si do parády vezmú cestovateľský špeciál, však prekvapilo viacerých. Prechod od agresívnych bodykitov k cestovaniu si odniesol Volkswagen Multivan XNH. A treba uznať, že výsledok stojí za to.

Firma ABT je známa najmä vďaka svojim úpravám modelov Audi a celkovo modelov koncernu VW Group. Tentokrát si však na paškál nevzali žiadnu RS6 alebo RS7, ale Volkswagen Multivan. Svojmu dielu pridali tri písmenká XHN. Nejde iba tak o hocijakú skratku. Tieto tri písmenká znamenajú „Explore New Horizons“, čo v preklade znamená objavuj nové horizonty.

ABT sa nezaprie

Základom pre model XHN sa stal Volkswagen Multivan T6.1 s motorom 2,0 TDi a výkonom 110 kW, respektíve 150 konských síl v predĺženej verzii. Aby ABT nezostalo nič dlžné svojej povesti, Multivan sa nemohol zaobísť bez bodykitu s novou čelnou maskou, prahov, dizajnových nárazníkov a čiernych lesklých 18-palcových kolies. Auto tak dostáva celkom iný nádych a jasný podpis firmy ABT.

Interiér mali na starosť odborníci zo spoločnosti VANING GmbH. Rozhodli sa použiť voči škrabancom odolný laminátový materiál. Nezanedbali ani drevené obloženie a špeciálne tvarované prvky, ktoré si v interiéri nájdu presne svoje miesto. Vnútri sa nachádza päť sedadiel, kuchyňa s indukciou a chladnička. Existuje možnosť variť aj vonku vďaka výsuvnému kuchynskému modulu s plynovým horákom.

Energetická samostatnosť je kľúč

Spať môže posádka buď na rozkladacom lôžku alebo vo výklopnom strešnom stane. Aby bol zaručený čo najvyšší komfort, k dispozícii tu sú fotovoltaické panely, ktoré zásobujú prídavnú batériu. To ponúka modelu Multivan XHN energetickú samostatnosť. Veľký dôraz sa kládol na fungujúcu izoláciu, ktorú tvoria recyklované materiály a ovčia vlna. Výroba tejto špecialitky sa začne v máji tohto roka. Vysokú kvalitu garantuje aj miesto montáže. Tá totiž prebehne u špecialistov Volkswagen Group Services v nemeckom meste Hanover.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW X5 M Competition a X6 M Competition: osemvalec dostal elektrickú pomoc, dynamika vyráža dych
Nasledujúci článokDS E-Tense Performance sa stal konceptom roka na GQ Car Awards