Domov News Dodge sa lúči s modelom Challenger edíciou Last Call

Dodge sa lúči s modelom Challenger edíciou Last Call

Americký Dodge sa lúči so svojimi kultovými modelmi Challenger a Charger s motormi V8. Tentokrát prináša Challenger Last Call s maximálnou rýchlosťou ďaleko nad 300 km za hodinu.

Americký Dodge sa bude musieť rozlúčiť so svojimi modelmi, ktoré tak nejak počas dlhých rokov definovali túto značku. Ide o modely Charger a Challenger. A práve druhému menovanému venoval edíciu s názvom Last Call. A keďže ide o rozlúčku, rozhodli sa priniesť Challenger, ktorý svojimi parametrami ohúri.

Leprikon neklame

Automobilka Dodge veľmi umne použila na promo svojho modelu Challenger Last Call naspeedovaného leprikona so žlto svietiacimi očami. Podľa domnienok by malo ísť o odkaz na palivo E85 používané v USA. Titulok videa je pritom jednoznačný, kde nájdeme nasledovné: „Scream 215 mph“. Tým automobilka pravdepodobne chce odkázať na maximálnu rýchlosť tohto automobilu, ktorá má atakovať až 346 km/h.

Krátke video ukazuje, ako už spomínaný leprikon fúka do zariadenia určeného na meranie rýchlosti vetra. Prostredníctvom hodnôt zobrazených na displeji anemometra sa snažia ľudia z Dodge naznačiť viacero informácií o novom a poslednom rozlúčkovom modeli Challenger. Displej zobrazuje 105, čo by malo smerovať k oktánom paliva, ktoré miluje Challenger.

Kus pekelného stroja

Druhé číslo 8,9996 by malo viesť k časovému údaju. Konkrétne k času, za ktorý dokáže Challenger Last Call prekonať šprint na štvrť míle, ktorý je v USA veľmi populárnou disciplínou. V prepočte na naše jednotky ide o šprint na 402 metrov. No a posledný číselný údaj 1 582 poukazuje na hodnotu označenú skratkou CFM – Cubic feet per minute. Ide teda o údaj, ktorý meria objem prúdenia vzduchu. Presne táto hodnota sa meria spomínaným anemometrom a mala by odkazovať na nové nasávanie.

Už počas nasledujúceho týždňa by sme sa mali dočkať ďalšej ukážky a viac odhalených informácií. Premiéra posledného Challengeru je naplánovaná už čoskoro v Las Vegas. Pôvodne mala prebehnúť ešte minulý rok, no kvôli technickým problémom ju odložili až na apríl tohto roku. Tim Kuniskis, CEO značky Dodge spomenul, že výkonové parametre by mali prekonať Challenger SRT Demon. Ten má pod kapotou 6,2 litrový V8 motor s výkonom 626 kW /851 koní. Krútiaci moment dosahuje 1 042 Nm. Ak sa to podarí prekonať, pôjde v skutku o pekelný stroj.

https://www.youtube.com/watch?v=-VnDi7xYvag

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 8

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNiektoré autá sa oplatí ponechať. Časom zrejú ako víno a naberajú na hodnote
Nasledujúci článokHyundai IONIQ 5 N sa predstaví v júli – čo o ňom zatiaľ vieme?