Domov Elektromobilita BMW i7 M70 xDrive je najvýkonnejším elektrickým vozidlom bavorskej automobilky

BMW i7 M70 xDrive je najvýkonnejším elektrickým vozidlom bavorskej automobilky

Divíziu M od BMW netreba bližšie predstavovať. Dlhé roky produkovala najvýkonnejšie varianty daných modelových radov a teraz sa pozrela na elektrifikovanú novinku BMW i7.

Nie nadarmo je rad 7 vlajkovou loďou automobilky BMW. Technológia eDrive v tomto modeli má už svoju piatu generáciu a zdokonaľuje sa v prospech zvýšenia výkonu a predĺženia dojazdu. Nové BMW i7 M70 xDrive má integrované pohonné jednotky na prednej aj zadnej náprave. Motor spolu s prevodovkou sú uložené v spoločnom obale.

Automobilka sa netají ani tým, že model i7 je najvýkonnejším elektrickým vozidlom automobilky vôbec. Hodnota 2,41 kg na 1 kW je toho svedkom. Táto hodnota bola dosiahnutá vďaka inovácii, ktorú si aj BMW Group nechalo patentovať. Ide o využitie až šiestich cievok v statore elektromotora namiesto troch, ktoré sa zväčša využívajú. Daný výkon aj nízku spotrebu ovplyvnilo aj riešenie uloženia elektromotorov.

Individualizmus hrá prím

Čo by to bolo za M, keby ste si ho, pochopiteľne, nevedeli personalizovať. V ponuke budú charakteristické M dizajnové prvky, ktoré sa zameriavajú na technické požiadavky, či už športového štýlu jazdy, kde sa takto ladené auto líši prevažne vonkajším dizajnom a i7 M70 xDrive tak bude neprehliadnuteľné alebo klasické, elegantné riešenie.

Vonkajší dizajn ide po vzore aktuálnych modelov bavorskej automobilky v podobe dvojitých kruhových svetlometov a aktuálnej charakteristickej masky chladiča BMW. Vzhľad, ktorý vytvára predná časť, zdôrazňuje obrysové svetlá masky chladiča. Pri pohľade zboku a zozadu nové BMW i7 M70 xDrive upúta svojimi doplnkami od divízie M. Tie podtrhujú športový charakter divízie. Divízia M dodala vonkajšie spätné zrkadlá, dvojitú lištu, výrazné prahy a špecifický nárazník.

Do ponuky prichádza aj nové dvojfarebné lakovanie BMW Individual Liquid Copper na spodnej časti a čierna metalíza Sapphire Black na hornej časti. Okrem toho bude na výber z viac ako 100 špeciálnych lakov z palety BMW Individual. Okrem lesklých lakov sa potešia aj priaznivci matných prevedení.

Najnovší iDrive a BMW Theater Screen

„eM“ divízia necháva vo svojom aute k dispozícii aj vychytávky na dlhé trasy ako BMW Interaction Bar a Executive Lounge s optimalizovanou funkciou nakláňania zadnej nápravy. V ponuke bude aj BMW Theater Screen a priestorové ozvučenie Bowers & Wilkins, kde sa zadná časť premení na domáce prenosné kino. O komfort na cestách sa postarajú asistenčné systémy ako Parking Assistant, či Manoeuvring Assistant, ktoré budete môcť ovládať cez aplikáciou My BMW.

BMW i7 M70 xDrive je vybavené najnovšou generáciou systému iDrive s funkciou QuickSelect a operačným systémom BMW Operating System 8.5. Systém prináša prepracovanú domácu obrazovku a rýchly prístup s vylepšeným menu.

Ešte väčší výkon a špeciálna hudba

A teraz to najdôležitejšie. Elektromotor ukotvený na zadnej náprave disponuje maximálnym výkonom 360 kW/489 koní. Predný elektromotor má maximálny výkon 190 kW/258 koní. Nakoľko sa elektromotory nachádzajú na oboch nápravách, tak o pohon všetkých štyroch kolies je postarané. V režime Sport je systémový krútiaci moment 1.015 Nm. Po aktivovaní funkcie M Launch Control a M Sport Boost sa krútiaci moment dostane na hodnotu 1.100 Nm!

Samostatná funkcia M Sport Boost je aktivovateľná stlačením riadiacej páky na ľavej strane volantu a nastaviteľná je vďaka grafike na prístrojovej doske. Súčasťou je aj funkcia BMW IconicSounds Electric hudba od svetoznámeho skladateľa Hansa Zimmera. Špičkový model rodiny BMW radu 7 zrýchli z 0 na 100 km/h za 3,7 sekundy, čo z neho robí najrýchlejší plne elektrický model automobilky BMW. Najvyššia rýchlosť dosahuje elektronicky obmedzenú hodnotu 250 km/h.

THE i7 M70. In Detail.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokUž žiadne výhovorky. VW predstavil elektromobil s dojazdom 700 km a bleskovým nabíjaním
Nasledujúci článokNové BMW M2 sa prvýkrát postavilo na valcovú brzdu. Takýto výsledok čakal asi málokto