Domov News Nový Superb a Kodiaq odkrývajú prvé tajomstvá

Nový Superb a Kodiaq odkrývajú prvé tajomstvá

Škoda pripravuje na jeseň tohto roka dve zásadné premiéry. Predstavia sa nové generácie modelov Superb a Kodiaq. Tie teraz ukázali svoje siluety.

Superb dorazí opäť ako liftback aj ako kombi. Kodiaq bude aj naďalej ponúkať sedem miest na sedenie. „Model Superb je vlajkovou loďou nášho portfólia vozidiel so spaľovacími motormi. Vo svojej štvrtej generácii bude aj naďalej stanovovať latku v oblasti komfortu i priestoru, a to tak vo verzii liftback, ako aj vo verzii kombi,“ hovorí k novej generácii tradičného modelu predseda predstavenstva spoločnosti Škoda Auto Klaus Zellmer. Superb štvrtej generácie dostane okrem nového designu aj prepracovaný interiér a špičkové technológie. Auto bude opäť lákať na veľkorysú ponuku vnútorného priestoru v kombinácii s komfortnými prvkami výbavy. Pod kapotou by sme mali nájsť benzínové aj vznetové motory, plug-in hybridné aj mild-hybridné pohonné ústrojenstvá.

Superb
Škoda Superb
Presun výroby do Bratislavy

Štvrtá generácia Superbu má na čo nadväzovať. Predchádzajúce modely tomuto menu urobili skvelú značku. Prvá generácia v modernej histórii značky (meno Superb totiž Škoda používala aj v tridsiatych rokoch minulého storočia) sa predstavila v roku 2001. Za sedem rokov produkcie sa jej vyrobilo 137 000 kusov. Druhá generácia priviezla v roku 2008 aj karosársky variant Combi a verziu s pohonom všetkých kolies. Táto generácia si našla viac ako 618 000 zákazníkov. V roku 2015 prišla na trh tretia generácia, ktorá v priebehu svojho modelového života dostala plug-in hybridné prevedenie. Zatiaľ sa tejto generácie predalo cez 777 000 kusov. Zatiaľ čo doterajšie tri generácie modelu Superb sa vyrábali v Česku, štvrtá bude vznikať v Bratislave.

Superb
Škoda Superb Combi
Kodiaq aj ako plug-in hybrid

Kodiaq sa bude naďalej vyrábať v továrni Škoda Auto v Kvasinách. SUV, ktoré sa prvýkrát predstavilo v roku 2016, je tiež nesmierne úspešným vozidlom. Doteraz sa ho predalo viac ako 740 000 kusov. „Druhá generácia modelu Kodiaq posunie bezpečnosť, techniku a všestrannosť na celkom novú úroveň. V portfóliu našej značky dlhodobo ponúkame to najlepšie zo sveta elektrických i spaľovacích motorov a vychádzame v ústrety našim zákazníkom. Oba modely tak budú ponúkané aj v plug-in hybridnom a mild hybridnom variante,“ hovorí k uvedeniu novej generácie Klaus Zellmer. Aj Kodiaq druhej generácie dostane nielen benzínové a naftové motory, ale aj plug-in hybridný a mild-hybridný pohon.

Škoda Kodiaq

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.3 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBaojun Yep má vonkajší LCD displej na zdieľanie správ. Čo by na ňom ukazovali Slováci?
Nasledujúci článokBMW M2 s novým bodykitom vyzerá viac sexi ako doteraz