Domov Elektromobilita Cupra má nové auto, meno dostalo po štvrti v Barcelone

Cupra má nové auto, meno dostalo po štvrti v Barcelone

Inšpirovaná mestom Barcelona, prichádza nový model značky Cupra Raval. Značky Cupra a aj Seat sa zúčastnili na podujatí Automobile Barcelona a rozhodli sa predstaviť nový elektrický model šitý do mestských podmienok. Okrem modelu Raval však značky predstavili aj svoje najnovšie plánované inovácie.

Model Cupra Raval dostal svoje meno po mestskej štvrti nachádzajúcej sa v katalánskej Barcelone. Ešte počas prvého dňa autosalónu v Barcelone samotný CEO značky Cupra a značky Seat oficiálne potvrdil názov tohto nového elektrického mestského vozidla. Doteraz sa o tomto modeli hovorilo ako o Cupra UrbanRebel, odteraz ho však budeme volať jeho pravým menom – Raval.

Nesie odkaz Barcelony

Wayne Griffiths dodal: „Raval je jednou z najprekvapujúcejších častí Barcelony. A dnes sme hrdí, že náš budúci elektrický automobil môže niesť toto meno a reprezentovať jej ducha. Rovnako ako sme to urobili s modelom Cupra Born, teraz chceme vyjadriť esenciu štvrte Raval a naďalej inšpirovať svet z Barcelony.“

Mestský elektromobil Cupra Raval našiel inšpiráciu pre svoj dizajn aj vo svete motoršportu. Má sa vyrábať priamo v hlavnej fabrike značky Seat S.A. v Martorelle. Produkcia tohto modelu by mala začať v priebehu roku 2025. Ak sa pozrieme na technickú stránku, Raval má mať blízko ku koncernovému konceptu VW ID.2all, ktorý sme mali možnosť vidieť ešte v priebehu marca. Tento koncept meria 4 050mm, jeho šírka dosahuje 1 812 mm a výška 1 530. Zaujme aj jeho rázvor s dĺžkou 2 600 mm.

Posúva hranice udržateľnosti

Model využíva koncernovú platformu MEB Entry a elektromotor by mal poháňať predné kolesá. Predpokladá sa, že Cupra Raval ponúkne približne rovnaké rozmery ako spomínaný model od VW. Zatiaľ poznáme jeho dĺžku 4 030 mm. Vozidlo sa má stať ukážkou trvalej udržateľnosti, pretože integruje pokročilé recyklované polyméry a materiály na báze biologických materiálov. Tým posúva hranice a zosobňuje moderné vozidlo ohľaduplnejšie k životnému prostrediu.

Kombinácia novodobých výrobných postupov ponúka návod na zlepšenie celkového výkonu a lepšie vnímanie celkovej hodnoty automobilu. Ľahký dizajn exteriéru aj interiéru pomáha elektromotoru s výkonom 226 koní, respektíve 166 kW dosiahnuť zrýchlenie na 100 km/h len za 6,9 sekundy a poskytnúť mu dojazd až 440 km.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJCupra
Predchádzajúci článokHonda e:NY1 je elektrické SUV do európskych ulíc
Nasledujúci článokČesi chcú zvýšiť ceny diaľničných známok, do dvoch rokov im ale pribudnú stovky nových…