Domov News 800 koní, 1430 Nm a cena 223000 €. Na Slovensku sa začalo...

800 koní, 1430 Nm a cena 223000 €. Na Slovensku sa začalo predávať štvorkolesové monštrum

Hybridný pohon s technológiami z F1, vzduchové pruženie, aktívna stabilizácia nakláňania s aktívnym riadením zadnej nápravy či limitovaný počet kusov v edícii Edition 1. Viete už, o akom aute je reč?

Na Slovensku je možné objednať Mercedes-AMG S 63 E Performance kombinujúcim 4,0-litrový motor AMG V8 biturbo s hybridným hnacím ústrojenstvom a vysokovýkonným akumulátorom AMG s čisto elektrickým dojazdom 33 km. Túto motorizáciu luxusného sedanu charakterizujú hodnoty systémového výkonu 590 kW (802 k) a krútiaceho momentu 1 430 Nm. Zrýchlenie na 100 km/h za 3,3 sekundy a maximálna rýchlosť 290 km/h sú potom len čerešničkou na torte suverénnych jazdných vlastností.

Mercedes-AMG S 63 E Performance sa dá už objednať za cenníkovú cenu 223.554 eur s DPH. Sériová výbava zahŕňa 20-palcové disky AMG z ľahkej zliatiny s 10-lúčovým dizajnom, svetlomety DIGITAL LIGHT s funkciami projekcie, ako aj balík asistenčných jazdných systémov s mnohými aktívnymi asistenčnými systémami vrátane systémov PRE-SAFE PLUS. Každé vozidlo je vybavené aj balíkom AIR-BALANCE, aktívnym náladovým osvetlením a 3D obklopujúcim ozvučovacím systémom Burmester s technológiou Dolby Atmos.

Pozreli sme sa aj na konfigurátor tohto modelu a pokiaľ si do vozidla objednáte všetku možnú výbavu, cenovka sa zastaví na hodnote 291.294 eur.

AMG Edition 1

Pri uvádzaní na trh je na obmedzený čas k dispozícii model AMG Edition 1 s ešte rozsiahlejšou výbavou. Prvky ako jednovrstvový lak MANUFAKTUR vo farbe alpínska sivá, 21-palcové kované disky AMG s dizajnom krížových lúčov, ako aj poťahy sedadiel s čalúnením z kože napa Exklusiv AMG v čiernej farbe s červeným kontrastným ozdobným švom sú dostupné len v tejto edícii.

Dynamický vzhľad modelu AMG Edition 1 zvýrazňuje exteriérový balík AMG Night. Lišty v prednej časti vozidla a na bočných obloženiach prahov, telesá vonkajších zrkadiel, ozdobné lišty línie bokov a lemovania okien sú vyhotovené v tmavom chróme alebo vo vysokolesklej čiernej farbe. Okrem toho treba spomenúť aj ozdobnú lištu na spojleri zadného nárazníka, dvojité načierno pochrómované koncovky rúr výfukovej sústavy AMG, ako aj tepelnoizolačné tmavo tónované sklá. Výbavu dopĺňajú načerveno lakované brzdové strmene a veko palivovej nádrže AMG v striebornej chrómovej farbe s nápisom AMG.

Na ochranu vozidla dostane každý zákazník na mieru vyhotovenú interiérovú autoplachtu AMG s potlačou špecifickou pre model Edition 1. So svojou priedušnou vonkajšou vrstvou z pevných syntetických vlákien a flanelovou antistatickou vnútornou vrstvou chráni vozidlo v garáži pred prachom a škrabancami. Za Edition 1 sa pripláca suma 30.000 eur.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTri pedále pre radosť z jazdy, to je MINI JCW 1to6 Edition
Nasledujúci článokLamborghini Huracán s legendárnym V10 končí. Nástupcom bude plug-in hybrid