Domov News Skĺzli sme do priemernosti, priznal šéf značky Jaguar. Konkurovať chce Bentley

Skĺzli sme do priemernosti, priznal šéf značky Jaguar. Konkurovať chce Bentley

Generálny riaditeľ JLR Adrian Mardell bol počas stretnutia s investormi v Gaydone nezvyklo úprimný k súčasnému stavu značky Jaguar.

Pripustil, že predchádzajúce strategické rozhodnutia vedenia spoločnosti Jaguaru poškodili. Ten sa snažil stať sa akýmsi “britským BMW”, no s touto filozofiou sa na trhu nepresadil. Jaguar však má veľký plán na revitalizáciu značky, ktorú vlastní indický koncern Tata.

Budúce modely značky Jaguar sa budú vyrábať v nižších objemoch, zato predávať sa budú s vyššou maržou. Budú čisto elektrické a do hľadáčika si vezmú automobily značiek Porsche, Bentley či Maybach. Kým dizajn súčasných vozidiel je všeobecne ľubivý a motoristickú verejnosť nepolarizuje, budúce modely budú po dizajnovej stránke presný opak. V štýle súčasného dizajnového jazyka BMW budú elektromobily značky Jaguar kontroverzné a nebudú sa snažiť zapáčiť každému. “Nebudeme sa báť toho, že ich nebude milovať každý.” Podľa Mardella je snaha zapáčiť sa všetkým “bozk smrti” a jeden z dôvodov, čo automobilu dostalo do súčasných komplikácií.

Jaguar

Najvýkonnejší Jaguar všetkých čias

Mardell sa spolieha predovšetkým na výrazné oživenie na americkom trhu. Kedysi boli Jaguare v USA nesmierne populárne. Záujem Američanov o ne však postupne upadol. Avšak tí, ktorí si Jaguar predsa len kúpia, sú s ním po všetkých stránkach spokojní. V prieskumoch spokojnosti sa značka Jaguar objavuje v USA na popredných pozíciách.

Prvým novým elektromobilom značky Jaguar bude superluxusné štvordverové GT. Bude stáť na celkom novej podvozkovej platforme JEA, ktorá je aktuálne ešte vo vývoji. Výkon elektromobilu bude vyšší, ako ktorýkoľvek doterajší sériový Jaguar, takže sa neočakáva, že by jeho základná cena začínala nižšie ako na hodnote 100-tisíc eur. V motoristických kruhoch sa predpokladá, že automobil ponúkne dojazd na úrovni 700 km. Vyrábať sa bude v Solihulle vo West Midlands vo Veľkej Británii. Ďalších informácií o tomto automobile by sme sa mohli dozvedieť ešte pred koncom tohto roku. Na vybrané trhy bude automobil uvedený v roku 2024 a prvé vozidlá sa k zákazníkom dostanú pravdepodobne až v roku 2025.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2.5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNástupca Bugatti Chiron sa predstaví už v budúcom roku
Nasledujúci článokTEST SsangYong Musso Grand – jeho predná maska funguje lepšie ako majáky