Domov SPRÁVY News 2 roky a vyše 400 hodín práce, tak vznikal unikát Bugatti Chiron...

2 roky a vyše 400 hodín práce, tak vznikal unikát Bugatti Chiron Super Sport Golden Era

Tak toto je skutočne zlatá éra Bugatti. S dostatočnou hotovosťou si zákazníci Bugatti môžu prispôsobiť svoje autá, ako sa im zachce. Prostredníctvom programu Bugatti Sur Mesure, ktorý sa hrdo pýši „takmer nekonečnými“ možnosťami individualizácie. Jeden zákazník však tento nárok skutočne posunul na maximum s krásnym Bugatti Chiron Super Sport Golden Era.

Na objednávku jedného zberateľa vzniklo unikátne Bugatti Chiron, ktoré znázorňuje a pozdvihuje viac ako 100-ročnú históriu automobilky. Zlatá éra, respektíve Chiron Golder Era vznikal niečo cez dva roky so 400 hodinami práce venovanými umeleckým dielam, ktoré sa vynímajú na oboch stranách auta. Tento unikátny model nesie na svojej karosérii zložité, ručne kreslené skice, ktoré dizajnéri nakreslili špeciálnymi perami. Automobilka Bugatti tvrdí, že ide o jeden z najnáročnejších projektov na mieru, aké kedy spoločnosť realizovala a vidíme prečo.

Zlatá éra Bugatti

„Od začiatku nám bolo jasné, že autentický povrch týchto náčrtov môžeme dosiahnuť, ak skutočne použijeme perá, ktoré sa bežne používajú na skicovanie na papier. Čokoľvek iné by viedlo k tomu, že by výsledok vyzeral falošne alebo by nedosahoval požadovanú kvalitu,“ poznamenal Achim Anscheidt, bývalý riaditeľ dizajnu Bugatti, ktorý na projekt dohliadal. “Preto sme museli nájsť proces, ktorý nám umožnil používať perá a robiť všetky náčrty ručne, priamo na lak.”

Na strane spolujazdca nájdeme zobrazených 26 jedinečných nákresov s ikonami ako Type 41 Royale a Type 57 SC Atlantic. Zatiaľ čo strana vodiča má 19 náčrtov dokumentujúcich históriu Bugatti od roku 1987. To zahŕňa moderné modely ako napríkla EB110, Veyron a Chiron, ale aj ikonický motor W16. Dvojfarebná gradientná farba funguje ako plátno pre tieto unikátne portréty. Čierno-zlatá kombinácia navyše vytvára nezabudnuteľný štýl už tak unikátneho kúsku.

Foto: Bugatti
Umelecké diela aj v interiéri

Zložité umelecké dielo však pokračuje aj do interiéru. Obidva panely dverí majú tri ručne maľované ikony značky Bugatti – model EB110, Veyron a Chiron na jednej strane a Type 35, Type 57 SC Atlantic a Type 41 Royale na druhej strane. Interiér tiež disponuje zlatým prešívaním Golden Era a ručne písaným označením „One-of-One“ (jeden z jedného), čím poukazuje na skutočnú unikátnosť.

Cena v prípade tohto kúsku nehrá rolu. Pýtate sa prečo? Tento jedinečný Chiron Super Sport už nikdy nedostane model číslo 2. Ale vzhľadom na niektoré náklady na iné jednorázové akcie Bugatti očakávame, že by sa cena rozhodne pohybovala v miliónoch eur. Auto bude vystavené počas Monterey Car Week predtým, ako zamieri do garáže jedného veľmi bohatého zberateľa.

Foto: Bugatti

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hodnotení 8

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJMotor1.com
Predchádzajúci článokVW California v novej generácii prinesie množstvo noviniek
Nasledujúci článokAbsolútny zákaz parkovania na chodníkoch už od októbra