Domov News Mazda modernizovala modely 3 a CX-30

Mazda modernizovala modely 3 a CX-30

Po 4 rokoch prišla omladzujúca kúra. Mazda 3 a CX-30 prešli modernizáciou, vďaka ktorej držia krok s terajším svetom.

Súčasná generácia obľúbeného hatchbacku a malého crossoveru je na trhu už 4 roky. Prišiel tak správny čas na facelift. Aj keď Mazda 3 a CX-30 pre modelový rok 2024 prešli modernizáciou, plnohodnotným faceliftom by sme to nenazvali. Dočkali sme sa však niektorých zásadných zmien.

Mazda 3 a CX-30

Aktívna bezpečnosť

V dnešnej dobe automobilky kladú veľmi vysoký dôraz na aktívnu bezpečnosť. Dokonca aj v prípade crashtestov sa na tieto prvky výbavy prihliada. Každá automobilka tak usiluje o čo najväčšie množstvo asistenčných systémov vo svojich modeloch. Modernizované modely Mazda 3 a CX-30 dostali nový systém Distracted Driver Alert, ktorý slúži na upozorňovanie vodiča pri strate pozornosti. Ďalšou vychytávkou, ktorej úlohou je predísť kolízii, je systém AEB, ktorý vylepšuje autonómne núdzové brzdenie v noci. Presnejší asistenčný systém Intelligent Speed Assist pomáha s dodržiavaním maximálnej povolenej rýchlosti. Vylepšený je aj systém Crusing & Traffic Support. Mazda sa trošku nevšedne povenovala aj kyberbezpečnosti, ktorá chráni vozidlo proti nežiadúcim zásahom zvonku vozidla.

Mazda 3 a CX-30

Zdokonalenie komfortu

V rámci zdokonalenia užívateľského komfortu došlo zo strany Mazdy taktiež k niekoľkým ergonomickým úpravám v interiéroch oboch modelov. Úpravami prešiel centrálny, 10,25-palcový displej infotainmentu, ktorý dostal prehľadnejší softvér. Po novom nechýba ani systém Mazda Connect s najnovšími funkciami a vylepšeným zrkadlením smartfónu. Nechýba už ani bezdrôtové pripojenie Apple CarPlay a Android Auto. Navyše pribudla bezdrôtová nabíjačka, ktorá je aktuálne novinkou vo voliteľnej výbave.

Mazda 3 a CX-30

Nové lakovanie karosérie

Facelift Mazdy 3 a CX-30 pre modelový rok 2024 veľa zmien nepriniesol. Nech sme sa snažili ako sme chceli, zmeny v exteriéri sme nenašli. Na druhú stranu to ani nepovažujeme za potrebné, nakoľko aktuálny dizajnový jazyk modelov Mazda je všeobecne považovaný za atraktívny a nadčasový. Jedinými novinkami zovňajšku oboch modelov sú nové farby karosérie. Prvou z nich je farba Ceramic Metallic a druhou je lakovanie karosérie s názvom Zircon Sand.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.6 / 5. Počet hodnotení 25

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKia EV5 oficiálne – menší brat EV9 zostáva verný hranám
Nasledujúci článokEQA a EQB s osvieženým vzhľadom a mnohými vylepšeniami