Domov News Audi RS e-tron GT v novej edícii ľadových pretekov

Audi RS e-tron GT v novej edícii ľadových pretekov

Audi oslavuje 40. výročie divízie Sport GmbH, ktorá vznikla z quattro GmbH založenej v roku 1983. Jedným z modelov, ktoré toto jubileum má pripomínať, je elektrické Audi RS e-tron GT v edícii Ice Race.

Audi pre túto edíciu čerpá inšpiráciu zo šampionátu GR Ice Race. Farebné tóny sveta snehu sa odrážajú na karosérii aj v interiéri. vonkajšom plášti karosérie a pokračujú aj v interiéri. Strieborná a biela farba symbolizujú trblietavé snehové kryštály a ľadové jazerá. Fialové akcenty zase evokujú odrazy trblietavých lyžiarskych okuliarov. Stredové pásy sedadiel, oblúky ramien a bočné opierky sú vyhotovené v diamantovo striebornej koži. V kombinácii s čiernymi koženými časťami a kontrastným fialovým prešívaním toto štvordverové Gran Turismo rozmaznáva posádku exkluzívnou atmosférou. Edícia Ice Race bude limitovaná len na počet 99 kusov. Základom pre limitovanú edíciu je Audi RS e-tron GT s výkonom 440 kW.

Foto: Audi
Exteriér s jedinečnou kombináciou farby a fólie

Podujatie GP Ice Race, ktoré začalo v roku 1952, bolo opäť obnovené v roku 2019. Driftujúce pretekárske autá v rakúskom Zell am See vytvárajú svoje vlastné predstavenie v zasneženej horskej oblasti. Do tohto sveta patrí aj Mankei, vysokohorská pastvina na Grossglocknerskej vysokohorskej ceste. V Audi Design sa inšpirovali práve touto topografiou a jej farbami. „Chcel som, aby vozidlo vzdalo hold vzrušujúcej motoršportovej atmosfére a duchu minulých pretekárskych legiend a zároveň sa pozeralo do budúcnosti. Narážky na ľad a sneh dodávajú dizajnu osobitný rozmer. Farebná hra medzi bielou a striebornou vzdáva hold chladnej atmosfére. Jeho cieľom je vyzdvihnúť ľadový lesk a trblietanie snehu a sprostredkovať pocit rýchlosti a dynamiky, ktorý ste zažili na GP Ice Race počas zimy v Zell am See,“ povedal Christopher Kroener, dizajnér oddelenia Color and Trim.

Foto: Audi
Exkluzivita v digitálnom svete

Audi exclusive individualizovalo interiér v súlade s exteriérom. Nový volant v kombinácii koža-alcantara má na pozícii dvanástej hodiny farebný prúžok v diamantovej striebornej farbe. Výrazné akcenty na stredovej konzole a palubnej doske, Koberce s upravenými logami RS a znakmi Audi exclusive dotvárajú celkovú atmosféru. „Uvedomili sme si vysokú úroveň exkluzivity v digitálnom svete,“ hovorí Michael Binder, produktový manažér Audi exclusive. „Na displeji MMI ponúkame špeciálny obrázok súvisiaci s limitovanou edíciou. Súčasne v sekcii tematických svetov pokračujú známe možnosti výberu.“ So zmeneným obrázkom pozadia v MMI sa v ľavej dolnej časti obrazovky zobrazí nápis edície. Vpravo dole môžu zákazníci vidieť jedinečné sériové číslo ich automobilu. To znamená, že táto funkcia, ktorá bola v analógovom svete vždy identifikovateľná podľa odznakov, sa teraz po prvýkrát dostala aj do digitálneho sveta. Pri výbere motívu hôr sa ambientné osvetlenie prepne do fialovej. Všetky známe funkcie MMI však zostávajú nezmenené súbežne s novými funkciami.

Foto: Audi

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAudi
Predchádzajúci článokTím ministerky podporujúcej elektromobily blokoval nabíjačku spaľovákom
Nasledujúci článokNová Aprilia RS 457 pre novú generáciu motocyklistov