Domov News 200 koní a spotreba pod 5 l/100 km. Renault Austral má nový...

200 koní a spotreba pod 5 l/100 km. Renault Austral má nový motor

Renault začiatkom tohto roka uviedol na trh nové SUV – model Austral. Moderný automobil s až 32 rôznymi asistenčnými systémami či riadením všetkých kolies si rýchlo našiel priazeň zákazníkov. Tí teraz dostali širšie možnosti výberu pohonných jednotiek, pretože Austral teraz prichádza s novým hybridom.

Pripomeňme si, že Austral je prvým modelom v ponuke Renault, ktorý využíva novú platformu aliancie označenú ako CMF-CD. Platforma je navrhnutá tak, aby podporovala rôzne typy hybridizácie, čím umožňuje vybaviť Austral inovatívnymi elektrifikovanými pohonnými jednotkami: vrátane plne hybridného motora E-Tech či mild-hybridným motorom s 12V batériou.

Hybridný pohon E-Tech ponúka kombinovaný výkon 200 koní a podľa Renaultu aj najlepší pomer spotreby paliva a výkonu na trhu. Napríklad z 80 na 120 km/h zrýchli za 5,6 sekundy. Plne hybridná technológia E-Tech, vyvinutá a patentovaná inžiniermi spoločnosti Renault, je skutočným koncentrátom inovácií a zachováva si svoju dômyselnú architektúru. Kombinuje spaľovací motor, dva elektromotory (e-motor zabezpečujúci elektrický pohon a nabíjanie batérie a vysokonapäťový štartér-generátor, ktorý spúšťa spaľovací motor, radí prevodové stupne a pomáha dobíjať batériu), centrálnu trakčnú batériu a inteligentnú viacrežimovú automatickú prevodovku.

Renault Austral
Foto: Jakub Šuplata
200 koní a spotreba pod 5 litrov

Nová generácia plne hybridného motora E-Tech pre Austral obsahuje nový 1,2-litrový trojvalcový benzínový motor s turbodúchadlom s výkonom 96 kW, krútiacim momentom 205 Nm a účinnosťou na úrovni až 41 %. Je kombinovaný s výkonnejším elektromotorom (50 kW a 205 Nm), lítium-iónovou batériou s väčšou kapacitou (2 kWh/400 V) a prevodovkou, ktorá kombinuje dva prevodové stupne pre hlavný elektromotor a štyri prevodové stupne pre spaľovací motor.

Rekuperácia (nastaviteľná v 3 stupňoch) v kombinácii s vysokou kapacitou lítium-iónovej batérie a účinnosťou systému E-Tech optimalizuje spotrebu. To znamená, že až 80 % času jazdy v meste možno stráviť v plne elektrickom režime, pričom úspora paliva v mestskom cykle dosahuje až 40 % v porovnaní s ekvivalentným spaľovacím motorom. Vďaka tomu ponúka Austral E-Tech najlepšiu spotrebu paliva a emisie CO2 vo svojej triede (od 4,6 l/100 km a 104 g CO2 /km).

Renault Austral E-Tech stojí vo výbave Techno 36.100 €, vo výbave Iconic 39.600 € a vo výbave Esprit Line 40.800 €.

TEST Renault Austral 1,3 TCe – Francúzi to Nemcom opäť natreli

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hodnotení 38

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJRenault
Predchádzajúci článokHyundai spustil predaj elektrickej Kony, takéto sú ceny
Nasledujúci článokRodina plug-in hybridov značky Ford sa rozrastá o model Ranger