Domov News Prekvapenie z Tokia, Honda Prelude je pripravená sa vrátiť

Prekvapenie z Tokia, Honda Prelude je pripravená sa vrátiť

Honda na konci svojej oficiálnej prezentácie na medzinárodnom autosalóne v Tokiu, ktorý dnes otvoril svoje brány odbornej verejnosti, uviedla na pódium koncept elektrického kupé Prelude.

Nejde o žiadnu štúdiu s krkolomným dizajnom a futuristickými funkciami, ale o elegantný koncept, ktorý vyzerá, že má pred spustením sériovej produkcie pred sebou už iba niekoľko krokov. Dizajnový minimalizmus v spojení s čistými a nadčasovými tvarmi ako sme u posledných modeloch značky Honda zvyknutí, sa prejavuje aj v prípade Prelude. O samotnom vozidle však bolo, bohužiaľ, zverejnených iba minimum informácií a iba jedna oficiálna fotografia.

Honda bola vždy odhodlaná vytvárať športové vozidlá. A slovo „Prelude“ znamená úvodné predstavenie. Tento model sa stane predohrou pre naše budúce modely, ktoré zdedia radosť z jazdy do plnohodnotnej elektrifikovanej budúcnosti a stelesňuje nezmeniteľné športové myslenie značky Honda. Prelude Concept je špeciálny športový model, ktorý ponúkne vzrušujúci zážitok a mimoriadne vzrušenie, aké ste nikdy predtým nepocítili. Aby sme mohli ponúknuť radosť z jazdy, ktorú dokáže realizovať iba Honda, usilovne napredujeme vo vývoji, preto majte na tento model vysoké očakávania,” povedal pri odhalení konceptu Prelude zúčastneným prítomným Toshihiro Mibe, prezident spoločnosti Honda.

Honda Prelude
Honda Prelude ako si ju pamätáme z prelomu tisícročí. Foto: Car and Driver
Elektrické športové kupé

Dizajn prednej časti nie je príliš vzdialený od Civicu, pochopiteľne, elektrický pohon sa zaobíde bez typickej masky chladiča. Línie karosérie sú symetrické a za 20-palcovými kolesami sa nachádzajú veľké kotúče brzdového systému Brembo. Namiesto kamier v štýle Hondy e má koncept klasické spätné zrkadlá a zadnú časť zdobí decentné krídlo. Človek by si až mohol myslieť, že sa pozerá na sériové auto, čierne okná zamedzujúce pohľadom do interiéru ho však vyvedú z omylu.

Prvá generácia Prelude bola uvedená na trh v roku 1978. Svetu priniesla športové jazdné vlastnosti s pohonom predných kolies. Koniec výroby nastal ešte v roku 2001 a Honda Prelude skončila bez nástupcu. V tom čase išlo o vozidlo s výkonom ľahko cez 200 koní. Honda by mohla napodobniť Subaru BR-Z a ponúknuť svojim zákazníkom cenovo dostupné kupé s pohonom zadných kolies, vyladenou ovládateľnosťou a skromnejším výkonom. Jazdecké kupé pre elektrickú éru. Automobil by mohol mať jeden elektromotor s výkonom okolo 250 až 300 koní, pohon zadných kolies a kvôli cene rozumne veľkú batériu a takéto vozidlo by určite dávalo zmysel.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS: Honda
Predchádzajúci článokTEST Alfa Romeo Giulia Diesel – keď ju miluješ, nie je čo riešiť
Nasledujúci článokMazda Iconic SP – nová MX-5? Revolúcia pod kapotou