Domov News Porsche odhalilo interiér novej Panamery

Porsche odhalilo interiér novej Panamery

Foto: Porsche

Nemecká automobilka zverejnila prvé fotografie interiéru modernizovanej Panamery. Prím hrá koncepcia Porsche Driver Experience, no vylepšenia sa dočkali aj ďalšie prvky kabíny.

Kompletné odhalenie modelu Panamera sa chystá už 24. novembra. Vylepšený model bude obsahovať koncepciu ovládania Porsche Driver Experience zameranú na vodiča, ktorá bola prvýkrát predstavená v modeli Taycan. Ponúka plne digitálny displej, široké možnosti prispôsobenia a intuitívne ovládanie. Kľúčovým prvkom tejto koncepcie je zoskupenie ovládacích prvkov relevantných pre jazdu v bezprostrednej blízkosti volantu. To zjednoduší obsluhu nového vozidla vo všetkých jazdných situáciách a najmä pri dynamickej jazde.

Porsche interiér s palubnou doskou a volantom
Foto: Porsche

Zameranie na zorné pole vodiča sa prejavuje v početných detailoch. Porsche napríklad umožňuje zobrazenie mapy navigácie na digitálnom prístrojovom štíte a prepínač režimov na výber jazdných programov sa presunul priamo na volant. Páka voliča prevodovky sa nachádza hneď za ním. Táto zmena otvorila priestor na palubnej doske pre vyhotovenie elegantného ovládacieho panelu klimatizácie, ktorý kombinuje dotykové povrchy a fyzické spínače. Vetracie otvory sú teraz nastaviteľné elektronicky. Stlačením tlačidla je možné prepínať medzi niekoľkými predkonfigurovanými a personalizovanými režimami klimatizácie. Okrem toho odkladací priestor v stredovej konzole ponúka viac miesta ako doteraz.

Nové ambientné osvetlenie a zadné sedadlá

Nový dekoratívny prvok siaha od palubnej dosky až do dverí novej Panamery. Spolu so strmým stúpaním stredovej konzoly je to jeden z definujúcich prvkov kokpitu. Porsche po prvý raz vybavilo model nepretržitým ambientným osvetlením pozdĺž celého panelu, čím sa zdôrazňuje šírka vozidla. Sedadlá dostali vylepšené penové materiály. Výkonné verzie sú vybavené novým tvarom zadných sedadiel, ktorý ponúkne ponúka optimalizovanú polohu sedenia. To by malo zabezpečiť väčšie pohodlie pre cestujúcich vzadu na dlhších trasách.

Porsche interiér, pohľad na zadné sedadlá
Foto: Porsche

Porsche postavilo farebné a materiálové možnosti novej Panamery na obzvlášť jemných materiáloch a širokom výbere dvojfarebných prevedení. Zodpovedajúce možnosti dekorácie a akcentov ešte viac dolaďujú atmosféru. Niektoré z nich ponúka Porsche Exclusive Manufaktur. Porsche po prvýkrát ponúkne v modeli Panamera aj výbavu bez kože, ktorá navzájom kombinuje materiály ako Race-Tex a látku Pepita.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokHR-V vs ZR-V vs CR-V – ktorá Honda sa najviac oplatí?
Nasledujúci článokTEST KIA Niro PHEV: alternatíva, ale nie pre každého