Domov Elektromobilita Najkratšia doba nabíjania!Porsche Taycan si pripisuje rekord do Guinnessovej knihy rekordov.

Najkratšia doba nabíjania!Porsche Taycan si pripisuje rekord do Guinnessovej knihy rekordov.

Porsche Taycan je samo o sebe veľmi dobre spraveným elektrickým autom. Po novom sa mu podarilo zapísať do Guinnessovej knihy rekordov po jazde naprieč Amerikou.

O zapísanie do Guinnessovej knihy rekordov sa zapríčinil jazdec Wayne Gerdes, ktorý je taktiež rekordérom v jazdách aj na ostatných vozidlách. Aktuálne sa mu podarilo prekonať najkratšiu dobu nabíjania počas jazdy naprieč celými Spojenými štátmi Americkými. Doterajší rekord držala Kia EV6 s časom 7 hodín, 10 minút a 1 sekunda. Nevýhodou EV6 je to, že ona môže čerpať iba výkon 240 kW. Priemerný čas na nabíjacej stanici tak bol 22 minút.

Trasa dlhá 2.834,5 míľ, čo je v prepočte 4.561,7 kilometra. Na nabíjacích staniciach Gerdes strávil 2 hodiny, 26 minút a 48 sekúnd. Azda najväčší podiel na tomto rekorde mali rýchlonabíjačky, ktoré dokázali dodávať prúd až 350 kW. Počas celej cesty Wayne Gerdes stál celkovo osemnásť krát. Priemerne to tak vychádza, že musel zastaviť po odjazdení 253 kilometrov a priemerný čas nabíjania bol 8 minút a 9 sekúnd.

„Nabíjacie výkony a ich porovnania v elektromobiloch, ktoré som mal možnosť jazdiť, Taycan postavil latku naozaj veľmi vysoko,,“ povedal Wayne Gerdes. „Keď som prvý raz nabíjal Porsche Taycan na 350 kW nabíjačke, zo 6% na 82% som sa dostal za úctyhodných 22 minút,“ dodal. Nemecká automobilka taktiež tvrdí, že z 5% na 80% to Taycanu trvá iba 22,5 minúty. Nad 80% už nabíjací potenciál klesá, hlavne preto, aby nedošlo ku skráteniu životnosti akumulátora.

Ako prebieha zápis do Guinnessovej knihy rekordov?

Na to, aby ste sa mohli zapísať do Guinnessovej knihy rekordov, musíte splniť radu požiadaviek. Aby bol takýto rekord zaznamenaný, počas doby trvania rekordu musia byť pri vás nezainteresovaní svedkovia, ktorí zaznamenávajú každú jednu zastávku. Taktiež bol každý jeden kilometer zdokumentovaný na videu a taktiež sledovaný pomocou GPS. Po splnení všetkých požiadaviek záviselo ešte od certifikovanej poroty, či rekord uznajú.

Porsche na zdolanie rekordu zvolilo Taycan z roku 2021 a batériou Performance Battery Plus, ktorá podľa EPA má dojazd 362 kilometrov. K autu boli aj príplatkové balíky Premium a Porsche Electric Sport Sound. Gerdes si cestu plánoval pomocou aplikácii Electrify America a Plug Share.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJinsideevs.com
Predchádzajúci článokŽiadne nové modely ani dlho očakávaný Tesla Cybertruck. Dočkáme sa ho až…
Nasledujúci článokIndian Motorcycle predstavuje svoj nový, agresívny model Rogue