Domov Poradňa Pomôcky, ktoré vám zjednodušia prácu a využijete ich takmer všade

Pomôcky, ktoré vám zjednodušia prácu a využijete ich takmer všade

Pre domácich majstrov, ale aj priemysel je veľmi dôležitá profesionálna výbava, ktorá vás finančne nezruinuje. Výbava, ktorá zjednodušuje prácu a zefektívňuje celý výrobný proces. Závitníky alebo špeciálne závitové očká takýmto sortimentom určite sú a my si o ňom niečo povieme.

Ak pri svoje práci doma alebo vo firme počítate každú jednu sekundu, závitníky sú pre vás tou najlepšou voľbou. Disponujú vysokou odolnosťou, pevnosťou, nízkym koeficientom trenia a vysokou presnosťou závitu.

Vo väčšine prípadov je závitová operácia ale konečným článkom v celom reťazci technologického procesu, z čoho vyplýva dodržanie všetkých faktorov, ktoré ovplyvňujú spoľahlivosť dokončenia tejto dôležitej etapy. Veľmi dôležitý je však aj výber závitníkov a špeciálnych závitových očiek.

Ako si vybrať vhodný typ závitníkov?

Klasifikácia závitníkov je rozsiahla, ale hlavným kritériom výberu je najčastejšie typ závitu. Nemenej dôležitou charakteristikou je aj materiál, z ktorého je tento nástroj vyrobený. Rovnako by ste pri výbere vhodných závitníkov mali myslieť aj na špeciálny typ a geometriu.

O pokrytie aj tých najviac špecifických požiadaviek sa však výrobcovia závitníkov starajú aj vďaka množstvu špeciálnych profilov. To však nie je všetko.

Rozhodujú špecifické požiadavky

Využitie závitníkov a ich funkcie sú závislé nielen od materiálového prevedenia a profilu, ale aj špecifických požiadaviek výroby. Ak si aj na základe nich vyberiete správne, sú zaistené všetky dôležité podmienky, ku ktorým patria:

• vysoká produktivita a životnosť nástrojov

• znížené prestoje stroja

• vysoko efektívny proces spracovania

• zvýšená produktivita vďaka vysokým rýchlostiam závitníkov

• a optimálny výkon vďaka dizajnom a povrchovým úpravám špecifickým pre materiál

Takže, ak vám tieto nástroje chýbali, prípadne si potrebujete výbavu v dielni niektorým so špeciálnych závitníkov doplniť, určite vám odporúčame zavitniky.sk navštíviť.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJFoto: shutterstock.com
Predchádzajúci článokToyota omladila svoj model Camry a vdýchla mu viac emócii a luxusu.
Nasledujúci článokModerný spôsob kontroly a stavu vášho vozidla na veľkú vzdialenosť