Domov Poradňa Ako si vybrať to najvhodnejšie auto ? Poradíme Vám

Ako si vybrať to najvhodnejšie auto ? Poradíme Vám

Väčšina ľudí sa raz dostane do momentu kedy si vyberá nové, respektíve iné auto. Aké auto je však to pravé, ktoré bude ideálne?

Každý z nás sa časom dostane do momentu, kedy premýšľa nad kúpou nového, alebo ojazdeného auta. V princípe nás však ovplyvňuje množstvo faktorov, ktoré naše zmýšľanie radikálne ovplyvňujú. Či už je to rozrastajúca sa rodina, splnenie osobného sna, alebo povinnosť.

Pri kúpe auta je veľmi dôležité zohľadniť fakt, na čo dané auto budeme využívať a čo reálne potrebujeme. Dnes je trend SUV modelov a často krát sa obzeráme po autách, ktoré vlastne nepotrebujeme, či nedokážeme využiť. Kúpa auta je zásadný a dôležitý krok. Vždy si treba zodpovedať dôležité otázky, čo reálne budeme, potrebujeme využívať a čo naopak nie.

Hyundai Santa Fe Plug-in Hybrid
Čím väčšie, tým lepšie

Aktuálna situácia u nás, ale aj vo svete je celkovo kritická. Európska únia tlačí na emisné normy, ktoré nútia výrobcov obzerať sa po alternatívnych riešeniach motorizácii a palív. Väčšie autá, konkrétne segment SUV dnes predstavujú akýsi status v spoločnosti, ktorý nie je úplne racionálny a rozumný.

Tento trend panuje už niekoľko rokov a klasické autá typu kombi, sedan alebo MPV sa dostávajú do úzadia. Vyberáme si totiž autá, ktoré ani nespĺňajú naše skutočné požiadavky, ale prevažne chceme dosiahnuť istý, spoločenský imidž.

Ak sa dnes pozrieme na cesty, môžeme prevažne vidieť, že v týchto autách v majoritnej väčšine sedí jeden človek. Tým si predovšetkým škodíme a je to dôsledok čoraz prísnejších emisných noriem. Je teda mimoriadne dôležité aj z tohto pohľadu vyberať svedomito a rozumne.

 

Ako si vybrať to správne auto ? 

Ak ste už v situácii, kedy potrebujete kúpiť, či vymeniť auto, je ideálne spraviť si aspoň malú analýzu. Tá by mala obsahovať všetky dôležité aspekty, ktorými sa budete riadiť. Motorizácia, výbava, veľkosť, využitie a v neposlednom rade rozumný či maximálny rozpočet.

Dnes sa na trhu nachádza množstvo zánovných a jazdených áut, ktoré nespĺňajú potreby užívateľov a boli kúpené bezhlavo. Ľudia neraz minú viac peňazí za to, čo vlastne nepotrebujú a preto je dôležité sa zamyslieť pri každej takejto kúpe. Pokiaľ si už kúpite auto, bude slúžiť predovšetkým vám a vašim potrebám.

Samozrejme, pocit vlastniť veľké, luxusné a výkonné auto je skvelý, no ak nezodpovedá vašim skutočným potrebám, zrejme takúto kúpu budete časom ľutovať. Analýzou a racionálnym zmýšľaním tomu viete predísť a neraz ušetriť aj množstvo financií.

Aký je teda záver ? 

Vždy sa snažte vyberať vozidlo podľa vopred stanovených a racionálnych kritérií. Nedovoľte emóciám aby rozhodovali za Vás. Ako bolo spomenuté, dnes je doba, kedy si mnohý kupujeme auto len pre imidž s cieľom zapáčiť sa. Často krát nás to stojí peniaze, ktoré by sme vedeli využiť omnoho efektívnejšie. Zodpovedzte si otázky, čo skutočne potrebujete a akým spôsobom budete svoje nové auto využívať. Vtedy budete spokojní a auto Vám bude slúžiť podľa predstáv.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokToto sú najspoľahlivejšie autá podľa Autobildu: V rebríčku je len jediný hybrid
Nasledujúci článokAutomobilka Volvo plánuje vyrábať len elektromobily!