Domov Poradňa 5 užitočných rád, ako zabezpečiť bezpečnosť na cestách pre vašich štvornohých miláčikov...

5 užitočných rád, ako zabezpečiť bezpečnosť na cestách pre vašich štvornohých miláčikov !

Rovnako ako dbáme na to, aby naše deti boli pripútané pevne k svojim autosedačkám, mali by sme sa ako majitelia domácich miláčikov starať aj o bezpečnú jazdu v aute so svojím psom.

Či už auto naše psy milujú, alebo nenávidia, je na nás, majiteľoch, aby sme zabezpečili bezpečnú jazdu našich domácich miláčikov. Tu sú spôsoby, ako zaistiť, aby bol váš pes v bezpečí počas cestovania autom.

Aj dobre trénované psy môžu byť v aute veľmi nervózne a opantané vzrušením. Pretože majiteľ musí mať obe ruky za volantom a oči na ceste, môže byť ťažké zaistiť pri jazde domáce zvieratá. Počas jazdy autom môže váš pes čeliť nebezpečenstvám, o ktorých by ste možno nevedeli. Pes, ktorý nie je správne pripútaný, by vás tiež mohol zraniť alebo spôsobiť nehodu. Aby ste boli v bezpečí obaja, tu je 5 tipov na bezpečnú jazdu so psom.

1. Jazdci na zadných sedadlách

Najlepšie miesto pre jazdu vášho psa je zadné sedadlo. Jazda na kolenách alebo dokonca na kolenách spolujazdca sa môže zdať roztomilá, ale je nebezpečná pre vás i vášho psa. Pes na prednom sedadle môže odvádzať pozornosť vodiča a potenciálne spôsobiť nehodu. Aj malý náraz, ktorý vám síce neublíži, môže stále spôsobiť aktiváciu airbagu. To môže priniesť nebezpečenstvo pre vášho štvornohého miláčika. Airbagy môžu rozdrviť domáce zvieratá na prednom sedadle, aj keď sú v nosiči.

2. Udržujte ich v bezpečí

Malé psy sú najlepšie chránené, keď sú vo vnútri nosiča pre domácich miláčikov. To im bráni v behu zo zadného sedadla na predné, alebo v prekážke v brzdových alebo plynových pedáloch. Takisto sa vyhnete tomu, že vám pes príde prepnúť hudbu, ktorú počúvate (ako jednému známemu vodičovi). U psov, ktoré sú nervózne, to tiež bráni tomu, aby vám pri jazde zavýjali v uchu alebo liezli do tváre. Ak by pri nehode došlo k najhoršiemu, zadržanie vášho psa v nosiči pomáha zabezpečiť, aby sa nestratil alebo neskončil ako projektil vystrelený cez čelné sklo.

3. Kúpte si zábranu

Niektoré autá nemôžu mať dostatočne veľkú prepravku na veľké psy. Môžete však nainštalovať zábrany pre domáce zvieratá, ktoré oddeľujú predné sedadlo od operadla. Prichádzajú ako nastaviteľné kovové tyče alebo rošty alebo ako plátenné popruhy. Tie sa dajú využiť aj ako pohodlné cestovné postele pre veľkých psov.

4. Bezpečnostný pás pre vášho psa

Môžete tiež nájsť psie bezpečnostné pásy, ktoré sa pripútajú k postroju psa. To je veľmi užitočné pre veľké psy, ktoré sa nezmestia do nosičov, alebo pre autá, do ktorých sa nezmestí bariéra. Bezpečnostné pásy tiež držia psy vo vnútri auta. Keď napríklad otvoríte dvere, aby ste naložili niečo do vozidla, udržia vám vašich miláčikov bezpečne vo vnútri vozidla.

5. Hlava by mala zostať vo vnútri

Psy milujú vystrkovať hlavu z okna. Prúd vzduchu, ktorý pri ceste prináša vzrušujúce vône, musí byť lákavý. Ten istý vietor však môže vrhnúť piesok, prach alebo iné cudzie látky do psích uší a očí a spôsobiť problémy. Príliš otvorené okno láka psy k tomu, aby vyskočili. Udržujte hlavy psa vo vnútri auta, aby ste zabránili zraneniu.

Rada na záver

Starať sa o svojich miláčikov je pre ich majiteľov každodennou radosťou. No tak, ako dbáme na svoju bezpečnosť, musíme dbať aj na ich bezpečnosť. A ešte jedna rada na záver, nikdy nenechávajte svojho psa v týchto horúčavách zamknutého v aute. Teplota dosahuje vysoké hodnoty a je veľmi nebezpečné nechať zviera v takýchto podmienkach. Tak už len šťastnú cestu a veľa spokojných spoločných kilometrov s vašimi miláčikmi.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokÉra atmosférických veľkoobjemových motorov je preč. Končí aj Hyundai
Nasledujúci článokBratislava zažije kompletnú opravu mosta na diaľnici D2. Čo čaká motoristov ?