Domov Poradňa Autom na dovolenku? Nezabudnite využiť výhodné zľavy na užitočné príslušenstvo alebo diely!

Autom na dovolenku? Nezabudnite využiť výhodné zľavy na užitočné príslušenstvo alebo diely!

Bicycle transportation - A man fastens and installs a children's bicycle on the roof of a car in a special mount for bicycle transport. The decision to transport large loads and travel by car

Chystáte sa na dovolenku autom? Nezabudnite si dať skontrolovať stav svojho vozidla, vyhnete sa tak nečakaným nepríjemnostiam! Rovnako dôležité je aj kvalitné príslušenstvo. Poradíme vám, ako ušetriť.

Tohtoročná dovolenková sezóna je síce stále poznačená pandémiou, no situácia je zatiaľ priaznivejšia oproti minulému roku. Cesta autom za vytúženým oddychom je klasickým scenárom väčšiny slovenských rodín. Okrem nižších nákladov je to aj praktické riešenie pre rodiny s malými deťmi. Naopak, niekto jednoducho iba obľubuje spoznávať krajinu alebo si vychutnáva cestu s partiou priateľov. V neposlednom rade aj samotná situácia okolo vírusu môže rozhodnúť pri výbere dopravného prostriedku.

Tak či tak, netreba zabúdať najmä na technický stav vášho vozidla a pred cestou si dať všetko pre istotu skontrolovať v autorizovanom servise. Okrem pneumatík, bŕzd či brzdového obloženia je vhodné skontrolovať aj stierače alebo peľový filter. Prietrž mračien na diaľnici vie byť poriadne nepríjemná, pokiaľ nemáte stierače v perfektnom stave.

Ísť niekoľko stoviek kilometrov v plne naloženom vozidle bez funkčnej klimatizácie dokáže z cesty spraviť naozaj nepríjemný zážitok. Pre majiteľov vozidiel značiek Volkswagen, Volkswagen Úžitkové vozidlá, Audi a SEAT sú pripravené výhodné zľavy až do 20 % na výmenu originálnych dielov, nákup originálneho príslušenstva k vozidlu, ale i kolekciu lifestyle.

Kam s batožinou, čo s deťmi alebo psom?!

Poznáte to. Ukladáte, kombinujete, skúšate, ako to tam všetko napratať, a aj tak vám vždy chýba ešte nejaké miesto navyše. Pomôcť vám môžu rôzne organizéry do interiéru alebo exteriérové nosiče. Už len samotný strešný box dokáže priniesť priestor s veľkosťou aj 450 litrov. Rovnako ako pri náhradných dieloch, aj v prípade originálneho príslušenstva si Volkswagen,Volkswagen Úžitkové vozidlá, Audi a SEAT pripravili zvýhodnené ponuky, ktoré nájdete v letných katalógoch.

Pokiaľ patríte k fanúšikom cyklistiky, nosiče bicyklov na strechu alebo nosiče na ťažné zariadenie u vás nesmú chýbať. Pri ich výbere je dôležité zvážiť kompatibilitu a jednoduchosť, a nespornou výhodou je presný rozmer nosiča vhodný na váš typ vozidla. Nezabudnite ani na špeciálne požiadavky pri elektrobicykloch. Tie na strechu ísť nemôžu! V katalógoch originálneho príslušenstva nájdete aj špeciálne nosiče na kajak či surf.

Zabudnúť nemôžeme ani na tých najmenších, či už ide o domácich miláčikov alebo naše ratolesti. Ochrana batožinového priestoru alebo zadných sedadiel pri preprave psov nemôže chýbať vo výbave žiadneho psíčkara. Predídete tak zbytočnému znečisteniu poťahov a o niečo pohodlnejšie sa bude cestovať aj vašim miláčikom.

 

Dlhá cesta býva náročná aj pre deti, úplným základom je vhodná a certifikovaná detská autosedačka. V závislosti od veku, veľkosti a hmotnosti dieťaťa máte na výber z viacerých druhov priamo od výrobcu svojho vozidla, teraz s atraktívnou zľavou. V ponuke nájdete aj univerzálne doplnky k detským autosedačkám, ktoré uľahčia cestovanie s deťmi a spríjemnia cestu celej rodine. Počas dlhých ciest rodiny ocenia bezpečné chladiace a ohrievacie boxy na občerstvenie a dospeláci zas využijú kávovar so súpravou na espresso, ktorý im spríjemní cestu bez nutnosti zastaviť na preplnených benzínkach.

Doprajte si niečo navyše

Okrem zvýhodnených náhradných originálnych dielov a praktického príslušenstva si môžete zadovážiť aj zaujímavé „vychytávky“. Nás najviac oslovila dvojica elektrických kolobežiek od značiek Audi a SEAT. Obe ponúkajú skvelý dojazd, úžasný výkon a hlavne sú ľahko skladateľné a prenosné. Využijete ich na príjemné spoznávanie turistických atrakcií, ako aj jednoduchú dopravu po promenáde. Nezabudnite však na bezpečnostné predpisy v dovolenkovej destinácii i praktickú helmu, ktorú ponúkajú všetky značky v rovnakom dizajne ako e-kolobežky.

Pre milovníkov štýlových doplnkov nájdete v katalógu aj množstvo funkčného oblečenia či príslušenstva v dizajne svojej obľúbenej značky. Nechýba ani kvalitná cestovná batožina v podobe rôznych tašiek, ruksakov, ľadviniek či dizajnových praktických cestovných kufrov. Tie sú vyrobené z kvalitných materiálov a vďaka nízkej hmotnosti sú vhodné aj do lietadla.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSlovensko má najvyššie emisie v EÚ z nových vozidiel
Nasledujúci článokTOP10: Toto sú najškaredšie autá modernej doby podľa Rakúšanov