Domov Poradňa Využite zľavy na náhradné diely pre vybrané značky vozidiel

Využite zľavy na náhradné diely pre vybrané značky vozidiel

Koncern Volkswagen si aj tento rok pripravil pre svojich zákazníkov zľavové kupóny plné výhodných zliav na konkrétne náhradné diely. Ušetriť tak môžete až 20 % z ceny náhradných dielov pre značky Volkswagen, Audi, SEAT a Volkswagen Úžitkové vozidlá.

Zima je v plnom prúde a po úvodných snehových prehánkach a mínusových teplotách sa treba pripraviť na ďalšiu vlnu mrazivého počasia. Blíži sa hlavná lyžiarska sezóna a s ňou aj dlhé presuny, ktoré preveria technický stav vášho vozidla. Pokiaľ ste si zimnú návštevu autorizovaného servisu nechali na poslednú chvíľu, teraz je tá správna príležitosť využiť zľavy.

Autobatéria a jej včasná výmena

To posledné, čo rozhodne nechcete zažiť počas cesty na lyžovačku, je vybitá batéria. Zima dokáže efektívne odhaliť, že nastal čas na jej výmenu. Už menšie zaváhania pri štarte môžu byť prvým upozornením. Pokiaľ počas mrazivého rána nenaštartujete, je to jasný signál, že niečo nie je v poriadku a s najväčšou pravdepodobnosťou to má vaša batéria už za sebou.

Staré dobré štartovanie prostredníctvom káblov je núdzové riešenie, ktoré vám pomôže dopraviť sa do servisu. Následne sa dlhšou jazdou dokáže batéria nabiť vďaka alternátoru, avšak je potrebné skontrolovať jej napätie. Ak vás už raz vaša autobatéria nechala v štichu, rátajte s tým, že sa to bude opakovať a je vhodná výmena. Využiť môžete jeden zo zľavových kupónov na nákup novej originálnej autobatérie schválenej výrobcom.

Filter pevných častíc, máte ho aj vy?

Filter pevných častíc je pojem, ktorý sa v poslednom čase skloňuje často, moderné autá sa bez neho nezaobídu. V skutočnosti nejde o žiadnu novinku a je súčasťou každého naftového auta od uvedenia normy EURO 5. Neskôr sa začal montovať aj do áut s benzínovým motorom, najmä po príchode normy EURO 6.2.

Množstvo ľudí o ňom ani nevie až do momentu, kým na palubnej doske nezasvieti kontrolka. V podstate by malo ísť o bezúdržbové zariadenie, ktoré sa o svoju regeneráciu stará samo. Problém nastáva v momente, keď robíte so svojím autom často príliš krátke trasy. Filter DPF bez aditív totiž potrebuje na správnu regeneráciu určité otáčky a teplotu motorového oleja. Pokiaľ ju auto nestihne dosiahnuť, filter sa upcháva, až napokon dôjde k jeho znehodnoteniu a auto môže ostať nepojazdné.

Aj v tomto prípade máte možnosť využiť Zľavové kupóny 2022 pre svoje vozidlo značky Volkswagen, Audi,  SEAT a Volkswagen Úžitkové vozidlá. Vďaka kupónu si môžete uplatniť zľavu až vo výške 20 % na filter pevných častíc pre vozidlá vyrobené do 31. 12. 2018.

Brdy, brzdové obloženie a spojka

Brzdová sústava je náchylnejšia na opotrebenie a zároveň je jednou z najdôležitejších súčastí vášho vozidla. Mať brzdy v stopercentnom stave je základ bezpečnosti a nástup zimy je skvelým ukazovateľom ich stavu. To, že niečo nie je v poriadku s brzdovou sústavou, dokážete zistiť veľmi jednoducho. Okrem poklesu brzdného účinku môžete pozorovať pískanie alebo vibrácie, či odpor na volante.

Príčinou môžu byť opotrebované brzdové platničky alebo samotný kotúč, ktorý si vyžaduje výmenu. Zľavové kupóny prinášajú zľavy aj na množstvo ďalších náhradných dielov vrátane spojkovej súpravy, prvkov náprav, riadenia či rozvodov. Zľavové kupóny získate jednoducho, a to v každom autorizovanom servise.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokJazdených vozidiel je čoraz menej a ich ceny neustále rastú…
Nasledujúci článokPoznáme víťaza Auto roka 2022 v Slovenskej republike! Bolo to tesné